Politie Zuid-Holland-Zuid

13/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-12-2005 - Persberichten District II

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft op maandagmiddag 12 december een 46-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin(39) uit Gorinchem. De mishandeling vond plaats op 22 november j.l. in een woning aan de Zwarververstraat. De verdachte bedreigde de vrouw en sloeg en schopte haar daarna. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte meldde zich maandagmiddag vrijwillig op het politiebureau in Gorinchem. Hij werd ingesloten.

GEDUWD
GORINCHEM In de Pijlstraat is maandagmiddag 12 december een conflict geweest tussen een 79-jarige man uit Gorinchem en een 39-jarige man uit Sprang-Capelle. De 79-jarige deed aangifte van mishandeling en bedreiging nadat hij op de grond geduwd was door de 39-jarige. De 79-jarige had naar een brief onder de ruitenwisser van de auto van de 39-jarige gekeken op de parkeerplaats in de Pijlstraat. Hierover werd de man zo kwaad dat hij de 79-jarige uitschold en bedreigde. Daarna gaf hij hem een duw waardoor de oudere man viel. Hij moest aan zijn elleboog worden geholpen door de dokter. De verdachte werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 december een 28-jarige man uit Hoogvliet (Rotterdam) aangehouden op de A15 bij Gorinchem. Het bleek dat de bestuurder nog twee boetes open had staan. De man kon niet betalen en werd ingesloten. Naast de bestuurder zat een 27-jarige man ook uit Hoogvliet. Hij wilde zijn weg vervolgen in de auto van de 28-jarige. Maar het was de politie bekend dat de 27-jarige een ongeldig verklaard rijbewijs had. Het werd de 27-jarige dan ook sterk afgeraden in de auto te stappen. Dit deed hij later toch. De politie hield hem aan op de A15 bij Alblasserdam. De bestuurder werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERLICHTINGSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 53 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Twee fietsers hadden verlichting die niet aan de vereiste kleur voldeed. Ze hielden de controle op maandagochtend 12 december 2005 op het Wilgenpad en het Molenpad in Papendrecht. In totaal werden ongeveer 210 fietsers en bromfietsers gecontroleerd.

STUREN
PAPENDRECHT- Twee fietsers zijn ten val gekomen nadat hun sturen tegen elkaar kwamen. Dit gebeurde op maandagmiddag 12 december 2005 omstreeks 16.00 uur op het fietspad onderaan de brug van de N3 ter hoogte van de Zernikelaan.Twee meisjes van 14 jaar uit Sliedrecht en 15 jaar uit Wijngaarden fietsen naast elkaar komende vanaf de brug. Ze kwamen met de sturen tegen elkaar en kwamen beiden ten val. Het 14 jarige meisje uit Sliedrecht kwam zo ongelukkig ten val dat zij haar heup brak. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het 15 jarige meisje had geen letsel en kwam met de schrik vrij.