Ingezonden persbericht


Persbericht

Alcatel levert uitgebreide communicatieoplossing aan Vialis tbv spoorlijn in Tanzania

Rijswijk, 13 december 2005 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het een volledige communicatieoplossing gaat uitrollen voor een groot spoorwegnetwerkproject onder leiding van Vialis NMA, de vooraanstaande leverancier in hoogwaardige spoorwegbeveiligingssystemen. Het doel van dit project is het opwaarderen van 400 kilometer spoor in Tanzania tussen de hoofdstad Dodoma en de stad Tabora, waardoor 's lands meest geavanceerde spoorwegtraject ontstaat. Het project zal eind 2005 voltooid zijn.

De oplossing van Vialis NMA reguleert, beveiligt en controleert alle treinbewegingen tussen het 21-stations tellende traject. Het biedt een uitgebreide rapportagefunctionaliteit en voorziet in het optimaliseren van de interne multimediale spoorwegcommunicatie tussen de machinist en de centrale communicatieruimte. Om deze kritische functionaliteiten te waarborgen rolt Alcatel geavanceerde optische transportnetwerken alsmede accesnetwerken uit. Deze zijn gebaseerd op de Optical Multi-Service Node systemen en de 1511 Multiservice Business Access Multiplexer, die voorziet in betrouwbare en realtime verkeerstransmissie. Dit geheel wordt ondersteund door de Alcatel1350 Management Suite welke zorgt voor vereenvoudigde netwerkcontrole alsmede voor de algehele informatiecontrole waardoor de operationele kosten van het Vialis netwerk verlaagd worden.

"Een moderne transportdienst vereist het vermogen om te communiceren met ieder treinstel en met iedere reiziger, ongeacht hun geografische locatie", aldus Arjan Förrer, Managing Director van Vialis NMA. "Het uitgebreide productportfolio van Alcatel bood de ideale keuze bij zo'n belangrijk project voor onze eindgebruikers. Het voorziet in hoogwaardige, betrouwbare technologieën om zowel de doeltreffendheid van de business als van de dienstverlening te vergroten."

"Wij zijn verheugd om deel te kunnen nemen aan dit project daar het belangrijke verbeteringen in zowel de efficiëntie als de betrouwbaarheid van vervoersdiensten met zich meebrengt," aldus Guus Bengsch, Vice President Alcatel Benelux. "Onze innovatieve controle- en automatiseringssystemen voor vervoer te samen met onze vooraanstaande expertise in optische technologieën en access technologieën, zullen Vialis ondersteunen met het bereiken van een doorbraak in de wijze waarop verkeer wordt gemanaged en waarop diensten worden geleverd."

Het verkrijgen van dit contract vergroot Alcatel's lijst van prestaties in het beheren van complexe projecten die de behoeften aan het maximaliseren van operationele efficiency, veiligheid en netwerkintelligentie in het transportsegment adresseren. Alcatel's referenties bestaan onder andere uit het National Road Telecommunications Services (NRTS) project voor de snelwegen in Groot-Brittannië, de Tarragona-Barcelona-Frankrijk spoorwegtraject voor het Spaanse Ministerie van Transport en de nieuwe Sjanghai metrolijn voor de regering van Sjanghai.

Over Vialis NMA
Vialis NMA is sinds 1879 producent van kwalitatief hoogwaardige spoorwegbeveiligingsapparatuur, welke gekenmerkt worden door hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid. De onderneming stelt zich tot doel de innovatieve partner op haar marktgebied te zijn, waarbij zowel producten, systemen als diensten geleverd worden. Componentproductie wordt veelal uitbesteed. Professioneel projectmanagement, subcontractmanagement, interface management en interne/externe rapportages zijn vanzelfsprekend van toepassing bij de productontwikkeling en de uitvoering van projecten. Meer informatie over Vialis NMA treft u aan op www.vialis.nl.

Over Alcatel

Alcatel levert complete communicatie-oplossingen aan telecomoperators, dienstenaanbieders en het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen zij spraak-, data- en videotoepassingen bieden aan hun klanten of hun medewerkers. Alcatel gebruikt zijn leidende positie op het gebied van vaste en mobiele breedbandnetwerken, toepassingen en diensten om zijn partners en klanten te helpen bij het uitbouwen van een "user-centric broadband world". Met een omzet van 12,3 miljard Euro en 56.000 werknemers in 2004, is Alcatel actief in meer dan 130 landen. Meer informatie over Alcatel vindt u op het internet : http://www.alcatel.nl.

Vialis NMA Pers Contact
|Mirjam Visser             |Tel:+31 (0)23 518 92  |Mirjam.visser@vialis.nl|
|                          |07                    |                       |
Alcatel Pers Contact
|Gabry C. de Kovel         |Tel:+31 (0)70 3079 120|pers@alcatel.nl        |
---- --