Ingezonden persbericht


persbericht

Ken Hachisu benoemd tot President en CEO Toshiba TEC Europa

Amersfoort, 13 december 2005 - TOSHIBA TEC, toonaangevend leverancier van informatiesystemen voor retail en industrie, heeft Ken Hachisu aangesteld als President en CEO van Toshiba TEC Europa. Ken Hachisu is de opvolger van Masayuki Horimoto die nu werkzaam is op het hoofdkantoor in Tokyo om de internationale betrekkingen van Toshiba TEC Corporation te ondersteunen.

Als General Manager van Toshiba TEC's internationale betrekkingen in Tokyo was Hachisu's belangrijkste doel het opbouwen en uitbreiden van directe en indirecte business partnerships op wereldwijde schaal. "Wij blijven de retailmarkt domineren in Japan. Door gebruik van de Toshiba merknaam willen we nu in een stroomversnelling ook de Europese, Amerikaanse en Aziatische markten laten profiteren van ons productaanbod."

"In nauwe samenwerking met het distributiekanaal in Europa, zullen we de reeds bestaande groeistrategie versnellen," aldus Hachisu. "Ik sta voor een no-nonsense aanpak, namelijk: VSOP (Visible, Simple, Objective and leading to Prosperity)."

Toshiba TEC beraamt de jaarlijkse omzet in 2008 op 200 miljoen euro in Europa, in vergelijking met 168 miljoen euro in 2005, een stijging van 19 procent.

Ken Hachisu bevestigt dat nieuwe technologieën zoals Self Checkout en RFID de sleutel zijn tot toekomstige successen in de markt. "Tegenwoordig, omarmt de consument Self Checkout indien aanwezig. Onze klanten bevestigen dat steeds opnieuw. Vanaf 2008 zal RFID de standaard zijn binnen de retail evenals in vele andere industrieën. Het is geen kwestie van 'of' maar van 'wanneer' de RFID tag net zo gemeengoed zal zijn als een barcode label."

"De beschikbaarheid van nieuwe technologieën voor Retail en Consumenten organisaties biedt het vooruitzicht van verbeterde bedrijfsbesluitvorming, grotere verantwoordelijkheid en meer transparantie. Het resultaat? Marktdifferentiatie en betere marges," aldus Jacques-Etienne de t'Serclaes, Global Retail en Consumer Leader bij PriceWaterhouse Coopers.

Over TOSHIBA TECTOSHIBA TEC Europe is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.

Voor meer informatie: http://www.toshibatec-eu.nl


Ingezonden persbericht