Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Arnhem / Elst - Velpenaar bekent overval pompstation
Publicatiedatum: 13-12-2005 12:12:15

Een 33-jarige Velpenaar heeft bekend de overval op een pompstation in Arnhem Zuid, op vrijdag 25 november jl., te hebben gepleegd. De man legde de verklaring af, nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 december jl. was aangehouden in Elst.
Die nacht werd gemeld dat iemand zich op de Handelsweg in Elst verdacht ophield nabij geparkeerd staande auto's. Tevens wist deze getuige te melden dat er een ruit van een geparkeerde auto was vernield en dat de verdachte persoon er vandoor was gegaan in een auto. Hij wist een beschrijving van de wagen te geven. Agenten gingen snel richting de Handelsweg en kwamen op de Bemmelseweg een wagen tegen, die aan de beschrijving voldeed. Een stopteken werd gegeven en beiden werden aangehouden. In de wagen zat de 33-jarige Velpenaar en een 50-jarige plaatsgenoot. Beiden werden aangehouden. De vernieling van de autoruit werd door hen bekend.
Tevens bekende de 33-jarige man de overval op het tankstation aan de Burgemeester Matsersingel in Arnhem te hebben gepleegd. In de wagen werden gele plastic handschoenen en een bivakmuts gevonden, die in verband met de overval konden worden gebracht. In de woning van de 33-jarige verdachte vond de politie een neppistool, waarmee hij de overval had gepleegd. De man legde een bekentenis af, het geld van de overval heeft hij opgemaakt. De verdachte is op 13 december voorgeleid bij de officier van justitie.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden