ANBO

Belastingdienst wil graag terugbetalen!

12-12-2005

Heeft u een laag inkomen, of veel ziektekosten? Of beide? De Belastingdienst betaalt graag aan mensen die ziektekosten van hun inkomen of uitkering af kunnen trekken. Veel mensen weten niet dat zelfs premies voor het ziekenfonds of een ziektekostenverzekering aftrekbaar zijn. En dit staat los van de nieuwe zorgverzekering of zorgtoeslag.

Niet alleen de premies, maar ook niet-vergoede kosten voor medicijnen en medische hulp zijn aftrekbaar. Evenals meer specifieke ziektekosten. Bij een laag inkomen is een teruggave van enkele honderden euros niet ongewoon.

De Belastingdienst heeft een groep mensen geselecteerd die volgens de gegevens zeker voor een teruggave over het jaar 2004 in aanmerking komt. Deze mensen hebben begin december een speciaal formulier ontvangen waarmee ze melding kunnen maken van gemaakte ziektekosten. Met dit nieuwe formulier probeert de Belastingdienst het makkelijker te maken om aangifte te doen. Omdat het een persoonlijk formulier is, kan dit niet worden aangevraagd.

Maar wie dit formulier niet heeft ontvangen en toch denkt in aanmerking te komen, kan vragen om een Teruggave-formulier en de brochure Als u ziektekosten of andere buitengewone uitgaven heeft. U belt hiervoor de BelastingTelefoon: 0800 0543.

U kunt voor meer informatie ook kijken op www.belastingdienst.nl www.belastingdienst.nl/particulier/aangifte2004/aangifte2004-129.html of voor hulp bij aangifte op www.aangifteloont.nl

Klik HIER voor het TBu-biljet