Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington introduceert draadloze super-muis

~ PilotMouse Bluetooth Mini biedt uitstekende bediening, bereik en batterijduur voor draadloos werken ~

Houten, 13 december 2005 - Kensington, toonaangevend fabrikant van muizen en input devices voor mobiele computergebruikers, introduceert haar eerste Bluetooth muis; de PilotMouse Bluetooth Mini. Gebruikers van een notebook of PC met Bluetooth-functionaliteit kunnen nu profiteren van Kensington's DiamondEye optische technologie en een draadloos bereik van maar liefst 20 meter.

De PilotMouse Bluetooth Mini kan snel en eenvoudig worden verbonden met een notebook met Bluetooth-functionaliteit. Hierdoor ontstaat totale draadloze vrijheid, want kabels en ontvangers zijn overbodig. De muis heeft een bereik van 20 meter waardoor de gebruiker zijn presentaties ook van grotere afstand kan controleren. Via de aan-/uitknop aan de onderzijde van de muis worden de batterijen gespaard voor de momenten dat je hem het hardst nodig hebt. Dankzij het compacte formaat past deze muis in vrijwel iedere laptoptas.

Deze nieuwe muis van Kensington is voorzien van DiamondEye optische technologie, dit garandeert soepele en nauwkeurige cursorcontrole op vrijwel iedere ondergrond. De programmeerbare buttons en scroll-wiel geven de gebruiker perfecte controle over de muis. De ergonomische vormgeving en zijn geïntegreerde rubber grips maken de muis zeer comfortabel in gebruik.

"De PilotMouse Bluetooth Mini geeft de gebruiker maximale draadloze vrijheid en biedt ook nog eens de mogelijkheid om je tijdens een presentatie door de ruimte te bewegen omdat de muis zo'n groot bereik heeft", aldus Robert de Vries, sales en marketing manager bij Kensington Benelux. "Deze Kensington muis combineert perfecte controle met de eigenschappen van een afstandsbediening voor presentaties in één compact apparaat."

De stijlvolle, zilver met blauwe muis wordt geleverd met twee AA-batterijen en werkt op een PC met Bluetooth-functionaliteit die draait op Windows XP of een Mac met Bluetooth die draait op Mac OS 10.2.8 of een hogere versie. De muis kost ¤ 59,95 en is verkrijgbaar bij de betere computer reseller.

De nieuwe PilotMouse-lijn omvat ook de PilotMouse Wireless Mini, een draadloze muis met een USB micro-ontvanger. Dit is de ideale muis voor mensen die draadloos met een muis willen werken, maar niet beschikken over Bluetooth op hun PC of laptop. De USB-ontvanger kan na gebruik worden vastgeklikt aan de onderzijde van de muis. De muis schakelt dan automatisch uit zodat de batterij wordt gespaard.

De muis heeft hetzelfde stijlvolle, ergonomische ontwerp als zijn Bluetooth-broertje en is verkrijgbaar voor ¤ 39,95.

(392 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington Europe
Al meer dan twintig jaar ontwerpt Kensington Europe innovatieve producten naar de wensen van computergebruikers thuis, op het werk of onderweg. Kensington Computer Accessoires verenigt creativiteit met bruikbaarheid en eenvoud om gebruiksvriendelijke en handige hulpmiddelen te bieden voor mobiel werken.

Kensington biedt intussen meer dan 300 toonaangevende technologische accessoires waaronder de populaire Expert Mouse Trackball. De Pocketmouse Pro Wireless Mouse, de Notebook Power Adapters en andere toepassingen voor Windows en Mac computers. Simpele, handige producten zoals de WIFI Finder 802.11 Network Detector en FlyLight USB Computer Light zijn trendsettend geweest voor de industrie. De industriële standaard is nog steeds de MicroSaver Notebook Security Cable van Kensington. Kensington biedt daarnaast een complete lijn van notebooktassen en ergonomische bureau-accessoires, waaronder verbindingsstukken en beeldschermfilters.

Kensington's producten zijn erop gericht het leven van de mobiele werker makkelijker te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de productiviteit van bedrijven gemaximaliseerd wordt en dat hardware beveiligd is als er niemand op kantoor is.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, England. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Technology Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Kijk voor meer informatie op de Kensington website: www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test-exemplaren kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 Email: cathelijnev@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com