Gemeente Haarlem


13 december 2005

365/2005


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Extra subsidie voor dierenasiel Zandvoort


Het Dierenasiel in Zandvoort dient vernieuwd te worden om zijn functie te kunnen blijven uitvoeren. De gemeente Haarlem draagt daarom bij aan de realisatie van de nieuwbouw, door de jaarlijkse subsidie aan het asiel structureel te verhogen met E 10.000. De dekking wordt op verzoek van de raad gezocht in het verhogen van de hondenbelasting.
Het college van B&W stelt voor om de hondenbelasting voor 2006 voor de eerste hond met 2,5% te verhogen en voor de tweede en derde hond met 12,5%.

De Stichting Beheer Dierentehuizen in Kennemerland (SBDK) voert voor de gemeente de wettelijke taak uit, van het opvangen en bewaren van zwerfdieren.
De SBDK heeft de gemeenten in de regio verzocht om een eenmalige bijdrage in de bouwkosten voor een nieuw dierenasiel aan de Keesomstraat te Zandvoort. De totale kosten hiervoor bedragen ruim E 1,5 miljoen. Alle gemeenten in het verzorgingsgebied van Zuid-Kennemerland dragen in de nieuwbouw bij op basis van het aantal aangeleverde zwerfdieren. Behalve de grootste aanbieder Haarlem, maken ook de gemeenten Bennenbroek, Heemstede, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Zandvoort gebruik van de diensten van het asiel. Voor de gemeente Haarlem komt de bijdrage neer op een eenmalig bedrag van E 100.000. Dit bedrag wordt gedekt door een structurele verhoging van de hondenbelasting. Deze tariefswijziging wordt in de belastingverordening voor 2006 aangepast. Hiermee hoopt het dierenasiel de nieuwbouw in 2007 te kunnen realiseren.


Sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers
023-5114902
mwiggers@haarlem.nl

---- --