Gemeente Weert

13 december 2005

Werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen organiseert

voorlichtingsavond over aanpak veelplegers

Speciaal voor de ondernemers van de Weerter binnenstad wordt dinsdag 24 januari a.s. een avond belegd waarop uitleg wordt gegeven over de voorwaarden en spelregels voor een succesvolle aanpak van veelplegers. Het gaat daarbij om personen die zich met grote regelmaat schuldig maken aan winkeldiefstal. Dat kan er zelfs toe leiden, dat deze personen een collectief winkelverbod krijgen opgelegd.

De avond vindt plaats in hotel Golden Tulip (Driesveldlaan) en begint om 19.30 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen, een van de werkgroepen binnen Centrummanagement Weert.

Instrument
Maar liefst 80% van de totale criminaliteit in winkels wordt gepleegd door een kleine groep veelplegers. Een collectief winkelverbod blijkt een uiterst probaat middel om winkelcriminaliteit terug te dringen. Doordat nu de mogelijkheid bestaat in samenwerking met het Openbaar Ministerie deze veelplegers een collectief winkelverbod op te leggen, krijgen de deelnemende winkeliers daarmee een effectief instrument in handen om criminaliteit en bedrijfsschade tengevolge van o.a. winkeldiefstal fors te beperken tegen relatief lage deelnamekosten.

Uitleg
Tijdens de avond zal de politie uitleg geven over de voorwaarden en spelregels om veelplegers gezamenlijk succesvol aan te pakken. Ook bestaat er voor Weerter ondernemers gelegenheid tot het vertellen van eigen ervaringen met winkeldieven. Aan het eind van de bijeenkomst kunnen de aanwezige binnenstad-ondernemers inschrijven voor deelname aan het project Collectief Winkelverbod.

2005.205 JN

---- --