Stad, 13.15 uur

Utrecht 13-12-2005 - Nieuwsberichten Stad

Winkeldief gepakt

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is maandagmiddag omstraaks 15.30 uur aangehouden omdat hij voor bijna 500 euro goederen had gestolen bij een winkel aan de Lange Viestraat. Winkelpersoneel zag hoe de verdachte op het toilet spullen in een tas stopte en vervolgens de winkel verliet zonder te betalen.

De jongen vertelde dat hij er net een HALT-taakstraf op had zitten wegens vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij het politiebureau weer kon verlaten.

Inbreker overlopen

UTRECHT Een 44-jarige bewoner van de Amsterdamsestraatweg was er maandagmiddag tegen 16.00 uur getuige van hoe een inbreker zijn woning binnendrong.

Het slachtoffer was op de eerste verdieping van zijn woning toen hij hoorde dat een raam van zijn woonkamer werd ingeslagen. Via het bovenraam zag hij hoe een onbekende man zijn huis binnenklom. Hij rende naar beneden, waarop de inbreker de benen nam en via de achtertuin wist te ontvluchten. Hij rende weg in de richting van de Berlagestraat.

Bij de inbraak is onder andere een portemonnee weggenomen. De politie heeft de buurt nog afgezocht, maar zonder resultaat. Het signalement van de dader is: circa 25 jaar oud, 1.80/1.85 meter lang, normaal postuur, lichtgetinte huidskleur, sikje, zwart bomberjack met kraag. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie district Utrecht-Noord: 0900-8844.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft maandag omstreeks 14.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Marnedreef. Daarbij werden twee automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Fietsers gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 21-jarige fietsster heeft maandagavond tegen 19.00 uur een lichte hersenschudding opgelopen bij een aanrijding met een andere fietser. Dat gebeurde op het Janskerkhof ter hoogte van de Korte Jansstraat.

Het slachtoffer botste op een 24-jarige Utrechter die linksaf sloeg, de Korte Jansstraat in. Het meisje had een bult op haar hoofd. Ambulancepersoneel stelde vast dat ze een lichte hersenschudding had.

Bekeuring voor lastigvallen

UTRECHT Omdat hij drie meisjes van 16 lastig viel heeft een 15-jarige jongen uit Utrecht maandagavond een bekeuring gekregen. Daarnaast kreeg hij bekeuringen voor fietsen op de stoep, fietsen zonder verlichting en het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

Het incident vond plaats omstreeks 19.00 uur op de Vleutenseweg. De verdachte was samen met twee vrienden. Ze spraken de meisjes aan en gedroegen zich hinderlijk. De meisjes belden daarop de politie. Toen die arriveerde, gingen twee jongens er vandoor. De derde kon worden aangehouden.

Bedreiging

UTRECHT - Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond omstreeks 21.30 uur aangehouden nadat hij een medewerker van De Stek had bedreigd.

Personeel van De Stek vreesde al dat de man agressief zou worden, aangezien hij een toegangsverbod zou krijgen. De verdachte werd inderdaad boos en bedreigde de medewerker met de dood. De man is ingesloten.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op de Maliebaan heeft de politie maandagavond omstreeks 22.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 80 bestuurders die moesten blazen had niemand te veel gedronken.