Provincie Groningen

Annita Swaerts Tine Clevering Meijer Prijs 2005 uitgereikt aan Annita Swaerts 13 december 2005

Annita Swaerts ontving gisteravond uit handen van commissaris van de koningin Hans Alders de Tine Clevering Meijer Prijs 2005. De jury vond haar werk, geïnspireerd door de ontwikkelingen in Oost-Groningen, compleet en in stijl en vorm evenwichtig.

De drie amateur keramisten die dit jaar binnen de sector Beeldende Kunst waren genomineerd, leverden volgens de jury kwalitatief hoog werk af. Met name het werk van Annita Swaerts "Broken dreams in de Blauwe Stad" oogstte bewondering van de jury. Het beeld, een droomkasteel omringd door eendjes in het nieuwe watergebied, waarbij de ringen kunnen bewegen alsof steentjes in het water worden gegooid, weet de geest van de toeschouwer in beweging te brengen, aldus het juryrapport.

Annita Swaerts en Broken dreams in de Blauwe Stad Annita Swaerts en "Broken dreams in de Blauwe Stad"

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen stelt eens per jaar de Tine Clevering Meijer aanmoedigingsprijs beschikbaar aan (een) beoefenaar(s) van amateurkunst in Groningen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en een beeldje. De winnaar kan het geldbedrag in overleg met het bestuur en binnen de doelstelling van het Prins Bernhard Cultuurfonds besteden.

Annita Swaerts ontvangt Tine Clevering Meijer Prijs 2005 van Hans Alders
Hans Alders overhandigt het beeldje aan Annita Swaerts

13 december 2005