Politie Gelderland-Midden

Rijbewijzen beginnend bestuurders ingevorderd

Publicatiedatum: 13-12-2005 13:36:59

SURVEILLANTEN ONOPVALLENDE VIDEOAUTO VORDEREN RIJBEWIJZEN BEGINNEND BESTUURDERS IN

Vrijdag 9 december hebben surveillanten van het Verkeershandhavingsteam op de A325 bij Elst het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd. De surveillanten reden met het onopvallende videovoertuig over de A325 toen ze de bestuurder met hoge snelheid zagen rijden. Na meting bleek de jonge bestuurder 183 km/h te rijden. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Het rijbewijs is naar de officier van justitie gestuurd. Deze beslist wanneer het rijbewijs wordt terug gegeven.

De surveillanten van het onopvallende videovoertuig hebben maandag in Lunteren het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd. De jonge bestuurder trok de aandacht van de videosurveillanten op de Lunterseweg in Ede waar hij zeer dicht achter zijn voorganger reed. Nadat hij de kruising was overgestoken, vervolgde de bestuurder met hoge snelheid zijn weg. Tijdens zijn rit overschreed hij in een bocht een doorgetrokken streep en haalde over verdrijvingsvlakken en voorsorteervakken diverse auto's in. Zijn snelheid op deze 80 kilometerweg werd gemeten op 135 km/h. Nadat de bestuurder was staande gehouden, is zijn rijbewijs ingevorderd. Het rijbewijs is naar de officier van justitie gestuurd. Deze beslist wanneer het rijbewijs wordt terug gegeven.

Van beide beginnend bestuurders heeft de politie een mededeling naar het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) gestuurd. Dit betekent dat het CBR bekijkt of de bestuurders geschikt zijn om hun rijbewijs te houden.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---


---

Arnhem-dronken automobilist opgepakt na doorrijden
Publicatiedatum: 13-12-2005 13:48:14

Een 34-jarige Arnhemse automobilist is maandagavond in zijn woning aangehouden op verdenking van het doorrijden bij een aanrijding. De man bleek ook onder invloed van alcohol. Getuigen waarschuwden de politie nadat ze rond kwart over tien gezien hadden dat er op de Amsterdamseweg nabij de kruising met de Brouwerijweg een geparkeerde auto was aangereden. De veroorzaker zou na de aanrijding zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Agenten troffen in de omgeving een beschadigde auto aan, die van de 34-jarige Arnhemmer bleek te zijn. Toen de agenten naar de woning van de Arnhemmer gingen troffen zij hem daar aan. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. In het politiebureau werd bij de ademanalyse een alcoholpromillage gemeten van 1,8. Dat is drieënhalf maal zoveel als is toegestaan. De man bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. De Arnhemmer is na verhoor met een proces-verbaal vrij gelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 13-12-2005 13:47:26

De politie heeft maandagavond in een woning in het centrum van Arnhem een 47-jarige man aangehouden wegens mishandeling. De Arnhemmer wordt ervan verdacht zijn 63-jarige vriendin te hebben geslagen. De twee zouden in de woning ruzie hebben gekregen waarna de man zijn vriendin meerdere malen zou hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij diverse verwondingen op. Op een gegeven moment zou hij de vrouw de woning hebben uitgezet, waarna ze zich bij de politie meldde. Agenten gingen daarop naar de woning van de Arnhemmer, waar hij werd aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten. Dor het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Velpenaar aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 13-12-2005 13:46:56

De Velpse politie heeft dinsdagochtend bij een benzinestation aan de President Kennedylaan een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. De man zou bedreigingen hebben geuit aan personeel van het benzinestation. De man zou met een brandende sigaret het benzinestation zijn binnengelopen. Toen hij door het personeel daarover werd aangesproken zou hij dat geweigerd hebben. Ook zou hij in de zaak met etenswaar hebben gegooid en het personeel met geweld hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog terplekke en hielden hem aan. Hij is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na brandstichting
Publicatiedatum: 13-12-2005 13:46:28

Drie Arnhemmers van 19, 22 en 25 jaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van brandstichting. Het trio zou voor een flat aan de Waterlelielaan in de wijk Malburgen een meubel in brand hebben gestoken waardoor gevaar voor de omgeving ontstond. Flatbewoners waarschuwden de politie rond half drie nadat ze gewekt waren door het kabaal, dat het trio zou veroorzaken. Ook werd gezien dat er een stoel in brand werd gestoken. Bij aankomst van de politie bleek er inderdaad brand te zijn en sloegen de drie mannen op de vlucht. Ze konden echter in de directe omgeving worden aangehouden. De drie zijn voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606