Edelman - DLV


13 - 12 - 2005

Shell en Audi gaan voor overwinning van Le Mans 2006

Shell heeft samen met Audi Sport het eerste diesel aangedreven Audi sport prototype ontwikkeld. Deze auto (Audi R10) heeft het in zich om de beroemde 24 uurs race van Le Mans te winnen. In de race van 2006 - waar kracht, motorprestatie en zuinig brandstofverbruik essentieel zijn voor succes - zal het uiterste worden gevergd van de V-Power Diesel technologie van Shell. De technische samenwerking is vandaag bekend gemaakt met een live demonstratie in de straten van Parijs. Volgend jaar zal de door Shell V-Power Diesel aangedreven Audi R10 zich meten met s werelds snelste benzineautos door deel te nemen aan de Le Mans race die algemeen bekend staat als de zwaarste autorace.

Al meer dan 50 jaar draait Shell mee in de top van het internationale autoracen. Le Mans is voor Shell daarom geen vreemd terrein. Shell leverde olieproducten voor de Audi R8 die de laatste jaren de race domineerde. Inmiddels heeft Shell zijn Shell V-Power Diesel ontwikkeld en in Europa gelanceerd. Deze brandstoftechnologie zal door Audi Sport in 2006 voor het eerst in een race gebruikt worden.

Twee van de grootste namen in autoracen, Shell en Audi, streven naar een historische mijlpaal. Shell is innovator op het gebied van brandstoffen, zoals Shell V-Power Diesel, en Audi is uitvinder van de TDi technologie en pionier van de Europese dieselrevolutie.

Shell V-Power Diesel is ontwikkeld om de nieuwste generatie dieselmotoren meer kracht te geven en doet dit ondermeer door gebruik te maken van Shells exclusieve synthetische GTL component. Shell heeft de introductie van deze innovatieve brandstoftechnologie geleid en levert GTL, het speciale ingrediënt dat het hart is van Shell V-Power Diesel, sinds de zomer van 2004 in Nederland.

Na een intensief testprogramma, zal de met Shell V-Power Diesel aangedreven Audi R10, voorafgaand aan de 24 uurs race van Le Mans op 17 juni 2006, voor de eerste keer racen in maart 2006 in Sebring, Florida.

Shells Vice President of Retail Marketing Bruce Rosengarten zegt over de samenwerking: We zijn erg blij om met Audi Sport een diesel te ontwikkelen die de kracht heeft om een historische race zoals de 24 uurs van Le Mans te winnen. Duizenden automobilisten kiezen al dagelijks voor Shell V-Power Diesel.

Head of Audi Sport, Dr Wolfgang Ullrich, zei: We zijn er trots op om de leiders achter dieselinnovatie voor deze historische uitdaging bij elkaar te brengen. Onze tests laten zien dat Shell V-Power Diesel levert wat we nodig hebben om Le Mans te winnen en we zijn blij dat deze brandstof nu ook de Audi R10 aandrijft.


Noot voor de redactie.