Gemeente Haarlem


13 december 2005

366/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


HotSpot van KPN nu ook bij Stadsbibliotheek Haarlem


Sinds kort is het bij de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem mogelijk om draadloos breedband te internetten. Mensen kunnen dan in de bibliotheek met hun privé laptop of PDA gebruik maken van het internet via het KPN netwerk. Dat gebeurt door middel van een Hotspot van KPN, die zich bevindt in de bibliotheek.

Een HotSpot is een zender die met een straal van 50 meter een signaal uitzendt. Dit signaal maakt een internetverbinding mogelijk conform de algemeen geldende WiFi standaard. Elke computer of PDA die een WiFi kaart heeft en die zich binnen een straal van 50 meter bevindt, kan gebruik maken van de verbinding.

Het publiek kan op twee manieren gebruik maken van de Hotspot.
Mensen die een abonnement met KPN hebben afgesloten, kunnen automatisch ervan gebruik maken zonder tussenkomst van de bibliotheek.
Mensen zonder een abonnement kopen een kaart bij de balie van de bibliotheek. Via die kaart kunnen zij een bepaalde tijd internetten.

HotSpots van KPN bevinden zich op steeds meer plaatsen in Nederland zoals bij hotels en tankstations. En nu dus ook bij de Stadsbibliotheek Haarlem.
Met deze dienstverlening voorziet de bibliotheek in een al langer bestaande behoefte bij vooral zakenmensen, studenten en toeristen.

Meer weten? Bel met 023 - 511 53 00.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente Haarlem