Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

December 2005

L' Année Hippique kiest beste ruiters en events van het jaar.

De nieuwe L' Année Hippique, het officiële jaarboek van de internationale paardensportfederatie FEI is verschenen. Behalve het paardensportoverzicht van 2005 gebundeld in 484 pagina's groot formaat boek is via L' Année Hippique bekend gemaakt wie de best presterende ruiters en evenementen van 2005 zijn. Springruiter van het jaar is Meredith Michaels-Beerbaum. Anky van Grunsven won bij de dressuur, terwijl William Fox-Pitt bij L' Année Hippique als de beste eventer van het jaar te boek staat.

De topsporters kozen dit keer de beste dressuur- en vierspanevenementen. Bij de buitenconcoursen zegevierde CHIO wederom zowel bij de dressuur als het mennen. CHIO Aachen heeft zelfs een speciale wand bij de receptie, waar al de Awards hangen die gewonnen zijn in de afgelopen jaren.

De dressuurruiters vonden Stuttgart het beste indoorevenement, terwijl de vierspannen voor Gothenburg gingen. De L' Année Hippique Awards werden uitgereikt tijdens Jumping Indoor Maastricht (26 november). Alleen William Fox-Pitt heeft hem nog te goed.

L' Année Hippique 2005-2006 is een uitgave van BCM in Eindhoven in samenwerking met de FEI. Het is de 55e editie van dit kolossale standaardwerk dat wereldwijd op de markt wordt gebracht. Het boek is verkrijgbaar o.a. via Media Boekservice(www.mediaboek.nl) en kost Euro 52,00, exclusief verzendkosten.

Namens BCM

Inge van der Net
Tel.: +31-40-8447640


---- --