Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 13 december

Alkmaar 13-12-2005 - 14.07 uur

Huiselijk geweld: vrouw aangehouden

Alkmaar, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 00.05 uur kreeg een 73-jarige man ruzie met zijn 51-jarige ex-vriendin over een TV-programma dat op stond. Hierop pakte de vrouw een vaas en sloeg daarmee de televisie kapot. Vervolgens sloeg zij ook met de vaas op het hoofd van de man en op zijn sleutelbeen. Hierbij liep de man een grote open wond op zijn hoofd op. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. Later in de nacht kon de vrouw in haar woning in Oudorp worden aangehouden.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld

Den Helder, maandag 12 december 2005

Maandagavond werd een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden op de H.A. Lorentzstraat. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor een familielid te hebben mishandeld en een aantal vernielingen heeft gepleegd in diens woning. Op een eerder tijdstip had hij ook vernielingen aan de auto van een familielid gepleegd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden na het plegen van mishandeling

Den Helder, maandag 12 december 2005

Maandagavond is een 23-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden in het politiebureau.

Zij wordt er van verdacht kort daarvoor een 36-jariger stadsgenote te hebben mishandeld. Dit gebeurde in de woning van het slachtoffer. De verdachte meldde zich bij de woning van het slachtoffer en sloeg haar zonder dat daarvoor een duidelijke reden was. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat de politie was gewaarschuwd verliet zij de woning. Later op de avond meldde de verdachte zich bij de politie. Zij is aangehouden.

Inbreker aangehouden dankzij getuige

Enkhuizen, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd er in een kledingwinkel aan de Westerstraat in Enkhuizen ingebroken. Een 19-jarige Pool vernielde toen een etalageraam. Dit werd gezien door een buurtbewoner. Toen deze naar de inbreker schreeuwde, trok de inbreker een mes. Hij boog zich vervolgens door het kapotte raam om goederen uit de etalage te pakken. Hierbij verwondde hij zich echter. De inbreker vluchtte weg. De getuige ging hem echter achterna. De inbreker werd teruggevonden in een in aanbouw zijnd pand, juist achter de winkel waar hij had ingebroken. De verdachte kon aan de politie worden overgedragen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het keukenmes, dat hij bij zich bleek te hebben, werd in beslag genomen.

Veelpleger aangehouden met behulp van getuige

Hoorn, maandag 12 december 2005

Maandagmiddag is een 32-jarige man uit Zwaag als verdachte van een woninginbraak op aanwijzing van een getuige aangehouden. De man, een zogenaamde veelpleger, is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

De man had kort voor zijn aanhouding een inbraak gepleegd in een woning aan de Bernard de Vriesstraat. Hij was in het huis gekomen door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd een hoeveelheid geld en sieraden weggenomen. Een getuige volgde de verdachte nadat deze het huis had verlaten en waarschuwde de politie. Deze konden de man aanhouden op het Stationsplein. De man staat bekend als een zogenaamde veelpleger. Hij is voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Vernieling kerstboom: twee aanhoudingen

Den Helder, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 02.20 uur zagen twee beveiligingsbeambten dat twee jongens bezig waren de verlichting van een kerstboom te vernielen. De boom stond op de Middenweg in Den Helder. De beveiligers hielden de jongens ter plaatse aan en waarschuwden de politie. Deze hebben de jongen (van 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Den Helder) overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Zij zijn bereid de schade te vergoeden.

Verkoop bestekcassettes

Bergen, dinsdag 13 december 2005

Afgelopen weken zijn er twee meldingen bij de politie binnen gekomen over een man die bestekcassettes verkocht. In het eerste geval bood hij een gratis pannenset aan aan een oudere dame. De set hoorde bij een nieuwe keuken, maar de kopers van de keuken wilden de pannen niet. De vrouw mocht de pannen gratis hebben. Enige voorwaarde was, dat zij een bestekset zou aanschaffen. Kosten van de messen en vorken: duizend euro. In het tweede geval kwam vermoedelijk dezelfde man met de bestekcassettes langs de deur. Toen moest de set overigens maar 250 euro kosten. De politie waarschuwt potentiële kopers zich niet te laten overdonderen door dergelijke verkooppraatjes.

Inbreker aangehouden

Bergen, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 06.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een kledingwinkel aan de Heereweg in Schoorl. Door een getuige waren eerder die nacht in die omgeving drie verdachte mannen zijn gesignaleerd. Dit had hij doorgegeven aan de politie. Toen de politie van Bergen naar Schoorl reed kwamen zij onderweg een personenauto tegen met daarin drie personen. De politie probeerde de auto tot stoppen te dwingen, maar de bestuurder ging er in volle vlucht vandoor. De politieauto zette de achtervolging in en zag de auto richting de Van Blaaderenweg in Bergen rijden. Hier werd een uitgebreide zoekslag gemaakt waarbij een helikopter en een diensthond werden ingezet. Uiteindelijk vond de diensthond een man die zich onder de bosjes verschool. Het ging om een 30-jarige man uit Zeist. Ook de vluchtauto werd teruggevonden. De zoektocht moest door de toenemende drukte (ochtendspits) worden gestaakt. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij nadere controle bleek dat de inbraak eerder vannacht had plaatsgevonden en dat de inbrekers de buit veilig hadden gesteld. Omstreeks 06.00 uur kwamen zij deze halen. De buit (een kluisje en kleding) werden in de auto teruggevonden.

Vuurwerkvondst

Enkhuizen, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur werd door de politie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Oranjestraat in Enkhuizen. Hierbij werden twee Chinese rollen aan. In een personenauto bij de woning werden nog een vier Chinese rollen aangetroffen. Het illegale vuurwerk had een totaalgewicht van ruim 50 kilogram. Ook trof de politie een ploertendoder aan (wapenstok gemaakt van uitschuifbare ijzeren buizen met een verzwaard uiteinde). Een 35-jarige man uit Wervershoof werd aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Autos en vuilcontainer door brand vernield

Hoorn, dinsdag 13 december 2005

In de nacht van maandag op dinsdag werden bij drie branden vier autos en een tiental vuilcontainers vernield. De branden woedde in de Houtzaagmolen en de Gravenstraat. In eerste instantie werd de brand van een aantaal vuilcontainers gemeld. Toen de politie daar arriveerden hoorden zij een aantal luide knallen. Onderzoek leerde dat even verderop eveneens een aantal vuilcontainers in de brand waren gestoken. Drie, in de directe omgeving geparkeerde autos vatten eveneens vlam en raakte zwaar beschadigd. Later in de nacht werd wederom een autobrand gemeld. Deze keer was dat in de Gravenstraat. Ook in dit geval raakte de auto zwaar beschadigd. Of de branden iets met elkaar van doen hebben en of deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s) is op dit moment en niet bekend.

Rijden onder invloed van alcohol

Enkhuizen, maandag 12 december 2005

Maandagmiddag werd een 35-jarige vrouw uit Enkhuizen aangehouden op de Haling. Medeweggebruikers zagen dat de vrouw slingerend reed en waarschuwden de politie. Deze konden de vrouw in eerste instantie niet traceren maar zagen vervolgens dat zij in een sloot naast de Haling was beland. Bij controle bleek dat de vrouw een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Zij blies namelijk 1030 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Hoorn, maandag 12 december 2005

Op maandagavond omstreeks 20.15 uur werd een 56-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd op de Oliemolen te Hoorn. De man blies 835 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man werd aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Oliemolen met twee autos, waarvan hij was weggereden.

Verkeerscontrole

Den Helder, maandag 12 december 2005

Maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Binnenhaven. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid van ruim 1300 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 137 te snel (ruim 10%). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Hoorn, dinsdag 13 december 2005
Dinsdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Blauwe Berg. Deze controle was vooral gericht op bromfietsen en bestuurders. Tijdens deze controle werden 33 bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorde een te hoog motorvermogen (19). De overige 14 bekeuringen hadden vooral betrekking op technische mankement.

Op de Dampten werd eerder in de morgen een verlichtingscontrole gehouden. Tijdens deze controle bleek dat 14 fietsers geen of geen juiste verlichting voerden. Zij kregen hiervoor een bekeuring.

Wervershoof-Enkhuizen, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen werden op verschillende plaatsen in Wervershoof en Enkhuizen een verlichtingscontrole gehouden. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd. In totaal bleken 26 fietsers met defecte verlichting rond te rijden. Zij kregen een bekeuring.

Zuid Scharwoude, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen werden op de Voorburggracht te Zuid-Scharwoude een verlichtingscontrole gehouden. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd. In totaal bleken 7 fietsers met defecte verlichting rond te rijden. Zij kregen een bekeuring.

De Goorn, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagmorgen werden op De Burg in De Goorn een verkeerscontrole gehouden. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd en snelheid. In totaal bleken 6 fietsers met defecte verlichting rond te rijden. Ook werden 6 bestuurders van personenautos bekeurd wegens te hoge snelheden. Hoogst gemeten snelheid: 84 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Man gewond na kantelen van aanhangwagen

Den Burg, maandag 12 december 2005

Maandagavond raakte een 26-jarige man uit Oudeschild gewond nadat een aanhangwagen waarop hij zat kantelde en hij met zijn voet bekneld raakte onder een aggregaat. De man zat met nog zeven andere personen op een aanhangwagen die achter een tractor gekoppeld was. De combinatie werd bestuurd door een 26-jariger man uit De Cocksdorp. Op de rotonde van de kruising van het Schilderend met de Bernhardlaan en de Emmalaan verzochten de mensen op de aanhanger de bestuurder een extra rondje op de rotonde wilde maken. De bestuurder gaf hier gevolg aan en raakte vermoedelijk een opstaande rand waardoor de aanhanger kantelende. Hierdoor raakte de voet van het slachtoffer bekneld onder een aggregaat die ook op de aanhanger stond. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De andere personen op de aanhanger bleven ongedeerd.

Laatst gewijzigd 13-12-2005 14:10 | © Politie Noord-Holland Noord |