Ingezonden persbericht


Geheimen veilig mee op reis

Imation biedt veilig opslagalternatief voor diskette

Schiphol-Rijk, 13 december 2005 ­ Wie met geheimen werkt, maar zichzelf er niet altijd helemaal mee vertrouwt ;-), kiest beter voor de Imation Flash Drive. In combinatie met Imation Disk Manager III-beveiligingssoftware, zijn gegevens daarop stukken beter beschermd dan op een diskette. Eén enkele Imation Flash Drive kan meer geheimen bevatten dan de AIVD in jaren kan verzamelen. Medewerkers die het halskoord gebruiken, kunnen de Imation Flash Drive amper verliezen. In het onwaarschijnlijke geval dat Justitie, RID of AIVD de Imation Flash Drive kwijtraken, bijvoorbeeld in een huurauto, zijn de gegevens daarop stukken beter beveiligd dan op een diskette, dankzij de Imation Disk Manager III-beveiligingssoftware.

De Imation Flash Drive is met name geschikt voor gebruikers die grote bestanden willen opslaan en gegevens veilig moeten kunnen meenemen. Om de betrouwbaarheid te waarborgen, heeft Imation de USB Flash Drives uitgerust met SLC-chips (Single Level Cell). De Imation Flash Drive is voorzien van een zwenkkapje dat om de kwetsbare onderdelen valt en zo de drive en de opgeslagen gegevens beschermt tijdens transport.

Wachtwoordbeveiliging
Dankzij Imation Disk Manager-software kunnen gegevens worden voorzien van wachtwoordbeveiliging, wat ze beschermt tegen ongeoorloofd gebruik bij verlies.

Diskettes
Ook al is het algemene idee dat tegenwoordig 'niemand' meer gebruik maakt van diskettes, toch worden er jaarlijks door Imation nog steeds 750 miljoen diskettes gemaakt. Uiteraard is het mogelijk om de bestanden zelf te voorzien van een wachtwoord, zodat in het geval van verlies, de gegevens niet toegankelijk zijn voor derden. Maar dit vereist discipline. De Imation Flash Drive kan zo ingericht worden, dat die altijd naar een persoonlijk wachtwoord vraagt.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare-opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imations tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Op 30 september 2005 had Imation 2225 mensen in dienst. Imation behaalt 62% van de omzet buiten de V.S. Het Imation-hoofdkantoor bevindt zich in Oakdale, Minnesota. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.nl of op www.imation-europe.com.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation Europe B.V.
Mady Wiessenberg
(020) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
(020) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl