Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

13 december 2005

Apeldoorn - Automobilist gewond

Voor een 43-jarige automobilist uit Hazerswoude begon de week slecht. Op maandag- morgen (12-12) wilde hij zijn auto verplaatsen op een parkeerplaats van een bedrijf aan de Laan van Malkenschoten. Hij hield daarbij het linkerportier geopend. Vervolgens schoot zijn linkervoet van het koppelingspedaal terwijl hij gas bleef geven. Hij raakte daarbij de macht over het stuur kwijt en botste tegen vier geparkeerde auto's. Omdat de man met geopend portier reed belandde zijn linkerbeen buiten de auto en raakte bekneld toen hij tegen één van de auto's botste. Hij werd met een open botbreuk per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Alle auto's raakten beschadigd waarvan de auto van de onfortuinlijke automobilist moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Apeldoorn - Fietsster licht gewond

Een 17-jarig Apeldoornse fietsster raakte op maandagmiddag (12-12) licht gewond bij een aanrijding op de Kruizemuntstraat. Terwijl ze op de stoep reed verliet een 38-jarige plaatsgenote met haar de auto de uitrit en die kon de fietsster niet meer ontwijken. Het meisje werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel en kon daarna haar weg vervolgen.

Apeldoorn - Inbraak winkel

Op dinsdag (13/12) werd er rond 04.10 uur ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat. De dader kwam binnen door de ruit van de toegangsdeur te vernielen. Ontvreemd werd een kassa met inhoud. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Aanrijding onder invloed

De politie heeft maandagavond (12/12) een 54-jarige Apeldoorner aangehouden. De man was onder invloed tegen een geparkeerde auto gereden op het Musketiersveld en reed daarna door. Een getuige zag de aanrijding en noteerde het kenteken. De politie heeft de Apeldoorner thuis aangehouden. Omdat de blaastest niet lukte, werd bloed afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs werd in beslag genomen en de politie maakt proces verbaal op.

Apeldoorn - Winkeldiefstal

De politie heeft maandagmiddag (12/12) een 16-jarige Apeldoornse aangehouden. Het meisje werd betrapt door een beveiligingsmedewerker in een winkel aan de Hoofdstraat. Zij wilde make-up ter waarde van E 40,25 stelen. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij zal worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Apeldoorn - Vrouw valt van fiets

Een 66-jarige Apeldoornse raakte maandagmiddag (12/12) rond 14.45 uur gewond nadat ze van haar fiets gevallen was. Dit gebeurde op de Arnhemseweg. De vrouw wilde van haar fiets afstappen, maar kwam ten val en bezeerde hierbij haar hoofd. Zij werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Apeldoorn - Openbare dronkenschap

De politie heeft maandagmiddag (12/12) een 32-jarige Apeldoorner aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man veroorzaakte overlast in een winkel aan de Hoofdstraat. Verder had hij eerder die middag in beschonken toestand mensen lastig gevallen bij de fietsenstalling aan de Beekstraat. De man werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een boete wegens openbare dronkenschap.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Simone Boosman 055 - 548 60 58

---- --