Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

13 december 2005

Beek - Pony's op de rotonde

Bij de politie werd afgelopen nacht (13/12) rond 03.40 uur gemeld dat er op de rotonde op de Arnhemseweg vijf pony's rondliepen. De pony's lieten zich niet makkelijk vangen en er waren vier agenten nodig om ze uiteindelijk een weiland in te drijven. Het is nog niet duidelijk wie de eigenaar van de pony's is.

Beek - Auto vliegt in brand

De auto van een 38-jarige automobilist uit Zevenaar is maandagmiddag (12/12) rond 17.10 uur geheel uitgebrand. De man reed over de Arnhemseweg toen hij zag dat er een waarschuwingslampje ging branden. Hij zette op de kruising met de Oud Arnhemseweg stil en even later sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer van Didam kwam met twee bluswagens, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.

Didam - Inrichting hennepkwekerij aangetroffen

Agenten troffen maandagmorgen (12/12) bij een politiecontrole op de eerste verdieping van een woning aan het Maisveld een complete inrichting voor een hennepkwekerij aan. In deze ruimte stonden ook diverse vuilniszakken gevuld met hennepplanten en potgrond. Alles werd in beslag genomen. In een andere ruimte werden eveneens enkele spullen voor een kwekerij gevonden. Ook deze goederen werden in beslag genomen. Een Nuon-medewerker constateerde dat er geknoeid was met de stroomafname. Er werd niemand aangehouden. De 44-jarige bewoner moet nog gehoord worden.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --