Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

13 december 2005

't Harde - BB-er met 144 over Stadsweg De politie heeft maandagavond (12-12) bij een snelheidscontrole op de Stadsweg een 18 jarige automobilist uit 't Harde betrapt toen hij met 144 km per uur reed op een traject waar 80 km per uur is toegestaan. Van de bestuurder is direct zijn rijbewijs ingenomen omdat hij meer dan 50 km. te hard reed.. De auto werd in beslag genomen en iom het openbaar ministerie wordt beslist over de verdere afhandeling.De jongeman is ook een BB-er (Beginnende Bestuurder) van wie de overtreding geregistreerd wordt. BB-ers zijn bestuurders aan wie na 30-3-2002 voor het eerst een rijbewijs is afgegeven. Gedurende die periode worden bepaalde overtredingen waaronder snelheid en alcohol geregistreerd en krijgen daarvoor strafpunten. Bij een bepaald aantal strafpunten wordt hen het rijbewijs ontnomen.

Ermelo - Diefstal uit auto's. Op een parkeerterrein aan de Varenlaan werden op maandagmorgen (12-12) drie auto's opengebroken. De dader forceerde het portierslot cq vernielde een autoruit. Ontvreemd werden een tassen met oa betaalpasjes, autopapieren, geld en mobiele telefoons.

Hattem - Diefstal grote partij aluminium In het afgelopen weekend (09/12-12) werd een grote partij aluminium ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de 4e Industrieweg. Er werd een gat in de omheining geknipt en een slot van een toegangshek geforceerd. Ontvreemd werden 300 zgn. hectometerpalen (holle rechthoekige vorm, hoogte 1.70 m) met een waarde van ca E 3000,-.

Putten - Fietser gewond

Een 55-jarige automobiliste uit Putten werd verrast door een overstekende 12-jarige plaatsgenoot op de fiets en een aanrijding was het gevolg. De jongen raakte de voorruit en kwam terecht in de berm. Hij werd met oa een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets raakte beschadigd en de auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Vaassen - 46 bestuurders te snel

De politie heeft bij een snelheidscontrole 46 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De controle vond plaats op maandagmiddag (12-12) op de Apeldoornseweg. Er werden in totaal 280 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur op een traject waar 50 km per uur is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --