Politie Midden- en West Brabant

Rechercheteam onderzoekt overvallen regio Breda

BREDA, 13 december 2005

Rechercheteam onderzoekt vier gewapende overvallen regio Breda

De divisie recherche van de politie in Breda heeft een speciaal team geformeerd dat diverse recente gewapende overvallen in het district onderzoekt. In dat team werken 10 tot 15 rechercheurs nauw samen. Zoals gisteren gemeld werden maandagmiddag kort na elkaar de ABN-AMRO-bank in Zundert en juwelier Lambregts in Etten-Leur overvallen. Gelet op de werkwijze van de daders houdt de politie rekening met dezelfde dadergroep.

In het onderzoek van het overvallenteam worden ook twee recente andere gewapende overvallen in Etten-Leur betrokken, te weten de overval op de ING-bank op 18 november en de overval op de Rabobank op 2 december. De mogelijke samenhang tussen de vier feiten wordt nu uitvoerig bestudeerd. De politie neemt deze serie overvallen hoog op, ook al door de maatschappelijke onrust die er bij ondernemers en burgers in Breda en omgeving ontstaat.

Het rechercheteam heeft nog voldoende technisch en tactisch bewijs dat in het onderzoek bekeken wordt. Op basis van die informatie heeft de politie niet alleen de wil om de zaken op te lossen, maar ook het vertrouwen dat er aanhoudingen zullen volgen.

Auteur: Andre van den Hul