Gemeente Ede

nummer 262 / Ede, 13 december 2005

College stelt ontwerpbestemmingsplan vast
95 nieuwe woningen in Ederveen

Gisteren sprak het college van burgemeester en wethouders over de woningbouwplannen in Ederveen. In samenwerking met Woonstede, Opella, Dro Dun bv en de gemeente Ede is een plan ontwikkeld voor 95 woningen aan de zuidwestzijde van Ederveen. De woningen worden in diverse prijscategorieën gebouwd. Tot 26 januari ligt het ontwerpbestemmingsplan ter visie. Inschrijven voor de woningen is op zijn vroegst in het voorjaar van 2006 mogelijk.

Het plangebied is vlakbij de Hoofdweg, het marktplein, het dorpshuis en het Ederveense medisch-centrum-west en ligt op loopafstand van twee scholen. De verkaveling is afgestemd op de voor Ederveen karakteristieke structuur van het veenontginningslandschap. Het plan is opgezet rond een vijver die omzoomd wordt door bomen.

Type woningen
Met dit plan wordt adequaat ingespeeld op de Ederveense behoefte aan zorg en sociale woningbouw. Zowel senioren- als starterswoningen maken onderdeel uit van de verkaveling. Het plan gaat uit van huur- en koopwoningen. Er komen zorgwoningen, rijwoningen, appartementen en (half)vrijstaande woningen. De koopprijzen lopen uiteen van 160.000 tot circa 450.000 euro.

Zorg
Centraal in het plangebied ligt een woonzorgcentrum (circa 400M2) met ongeveer 15 zorgwoningen. Opella verleent in het centrum uiteenlopende zorg vanuit de locatie Honskamp in Lunteren. Verder komt aan de zuidwestzijde op de locatie van de huidige boerderij een begeleid wonen project (10 tot 12 plaatsen).

Wijzigingsbevoegdheid
In het plan zijn ook een uitbreiding van de plaatselijke supermarkt met ongeveer 250 m2, de aanleg van een bergbezinkriool en de bouw van zes woningen op de locatie van een installatiebedrijf opgenomen.

Ter visie
Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 15 december tot 26 januari ter visie bij informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in stadskantoor De Doelen, ingang Achterdoelen, Raadhuisplein 2 in Ede.

Inschrijven
Het is voor belangstellenden nog niet mogelijk om in te schrijven bij Woonstede of de gemeente. De inschrijving is gepland in het voorjaar van 2006. De woningplattegronden worden dan waarschijnlijk gepresenteerd in het Wooninfo-centrum in stadskantoor De Doelen. Op dat moment kunnen belangstellenden zich inschrijven. Inwoners uit Ederveen hebben voorrang bij de toewijzing.

---