Nuon

Nuon Skelter Battle 2005: Regio College Zaandam winnaar 11 dec 2005 | Amsterdam | Nuon
Het scholierenteam van Regio College Zaandam uit Zaandam heeft gisteren de derde Nuon Skelter Battle gewonnen. De wedstrijd vond plaats in de Utrechtse Jaarbeurs en werd gepresenteerd door BNN-presentatrice Katja Schuurman. Zes teams van ROC-scholieren en vijf teams van Nuon-technici streden tegen elkaar in hun zelfgebouwde skelters. De scholierenteams van TEC Amsterdam en ROC Amsterdam - Gooi en Vechtstreek hebben hard gestreden, maar moesten de scholieren uit Zaandam voor zich dulden.
Het scholierenteam uit behaalde met hun tweepersoonsskelter de meeste punten op de drie raceonderdelen: een sprintwedstrijd, een behendigheidsproef en een estafetterace.
Nuon organiseert de Skelter Battle dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar. Met de uitdagende wedstrijd wil Nuon jongeren enthousiast maken voor energietechniek. Nuon staat namelijk te springen om jonge, enthousiaste collega's voor technische functies. De Nuon Skelter Battle komt tot stand in samenwerking met ROC's. Bouw een tweepersoonsskelter op drie wielen die voortbeweegt op elektriciteit, en die snel en sterk is. Dat is de opdracht waar de teams de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben. Zo ervaren scholieren in de praktijk hoe veelzijdig en interessant energietechniek eigenlijk is in de praktijk. Het scholierenteam uit Zaandam behaalde met hun tweepersoonsskelter de meeste punten op de drie raceonderdelen: een sprintwedstrijd, een behendigheidsproef en een estafetterace.
De deelnemende scholierenteams bestaan uit (V)MBO-techniek leerlingen uit Amsterdam, Ede, Gooi- en Vechtstreek, Utrecht, Veenendaal en Zaandam. De Nuon-teams bestaan uit Nuon-medewerkers die alles weten over het onderhoud aan elektriciteits-, gas-, en warmtenetten. Het team van Regio College Zaandam deed mee onder de naam The Unbeatables, het team van TEC Amsterdam onder de naam Black Beetles. Het team van ROC Amsterdam - Gooi- en Vechtstreek heet De Lama's. Kijk voor meer informatie over de teams en de wedstrijd op de websiite van Nuon Skelter Battle.
Website Nuon Skelter Battle
Bijlage: foto's
Foto's Nuon Skelter Battle
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.
(