Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 13 december 2005

Op dinsdag 13 december 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Samenstelling hoofdstembureau

Het college heeft de leden en de plaatsvervangend leden voor het hoofdstembureau benoemd. Ze zijn benoemd voor de periode 1 januari 2006 tot 1 januari 2010.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Verzoek vrijstelling bestemmingsplan Stox Rotterdam B.V.

Het college heeft zich voorgenomen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 om de vestiging van Stox Rotterdam B.V. aan de Lylantsebaan mogelijk te maken. Stox verkoopt keukens, vloeren en aanverwante artikelen. Het voornemen wordt gepubliceerd in huis-aan-huis blad IJsselpost.

Uitvoeringsafspraken regionaal Verkeers- en Vervoerplan 2006 t/m 2009

Het college heeft ingestemd met het concept Convenant Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Capelle aan den IJssel - Stadsregio 2006 tot en met 2009. Voorwaarde is dat wordt voldaan aan de voorgestelde mutaties. De benodigde middelen voor projecten voor 2007 ( 17.000,-- kapitaallasten vanaf 2008) worden betrokken bij de afwegingen in het kader van de Voorjaarsnota 2006 (begroting 2007).

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Vrijstelling Winkeltijdenwet Hoofdweggebied

Het college heeft besloten voor 2006 voor het Hoofdweggebied vrijstelling te verlenen van de Winkeltijdenwet voor zondag 8 januari, zondag 5 februari, zondag 5 maart, zondag 2 april, maandag 17 april, zondag 7 mei, donderdag 25 mei, maandag 5 juni, zondag 6 augustus, zondag 1 oktober, zondag 3 december en maandag 26 december.

Vergunningaanvraag kerstparade

De burgemeester heeft vergunning verleend aan het WOP Schollevaar voor het houden van een kerstparade in Schollevaar en een kerstfeest op het Pier Panderplein op 21 december 2005. Het college verleent vergunning voor het ten gehore brengen van mechanische muziek en het doen van aankondigingen met een geluidsinstallatie.

Vrijstelling bestemmingsplan voor uitbreiding dierenspeciaalzaak

Het college verleent vrijstelling van het bestemmingsplan Middelwatering voor het uitbreiden van de dierenspeciaalzaak aan het Slotplein. Het college verleent vergunning voor de bouw.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.