Gemeente Berkelland


Aanvragen voor METDOON voor 1 februari 2006 indienen

De stimuleringsregeling breedtesport is een regeling om het plaatselijke sporten en bewegen te verbeteren. De regeling geldt voor het gebied van de voormalige gemeente Eibergen en loopt tot 2008. Het project heeft Metdoon! als naam meegekregen. Meedoen! in het Achterhoekse dialect, om aan te geven dat sporten voor iedereen bedoeld is.
Voor de uitvoering van het project zijn de Eibergse Sport Federatie (ESF), Animo, het onderwijs, sportverenigingen en de gemeente partners.

Voorzieningen ongeorganiseerde sport- en bewegingsactiviteiten is een van de deelprojecten van METDOON! en richt zich op het realiseren van voorzieningen om het ongeorganiseerde sporten en bewegen te bevorderen. Hiervoor is jaarlijks circa 9.000,00 beschikbaar. De term voorzieningen omvat zowel de aanleg van voorzieningen voor algemeen gebruik als het organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten op deze voorzieningen.
Door de aanpassing en verbetering van het voorzieningenniveau wordt het sporten en bewegen weer aantrekkelijk gemaakt en kunnen sportstimuleringsprojecten opgezet worden.
Voorbeelden van gerealiseerde voorzieningen zijn: 2002 basketveld op de Maat
2003 2 jeu de boules banen aan de Niessinkkamp en bij het trapveldje op de Berkellanden
2004 3 jeu de boules banen aan het Nachtegaalplein, bij de Wanne in Beltrum en bij dn Hof in Rekken.
2005 Pannakooi op de Maat en aanschaf van diverse sportmaterialen.

Voor het uitvoeringsjaar 2006 worden wijk- en buurtverenigingen en (doel)groepen individuen uit de voormalige gemeente Eibergen uitgenodigd ideeën en wensen in te dienen bij de stuurgroep METDOON!.

Wilt u een aanvraagformulier downloaden, klik dan hier. Aanvraagformulieren zijn ook verkrijgbaar bij de gemeentewinkel, Animo en ESF.

Verzoeken kunt u tot 1 februari 2006 indienen bij de gemeente Berkelland t.n.v. Stuurgroep METDOON! t.a.v. de heer R.H.M. Nijboer, Postbus 200, 7270 HA BORCULO.

Samenvatting Wijk- en buurtverenigingen, (doel)groepen en individuen uit de voormalige gemeente Eibergen worden opgeroepen aanvragen voor ongeorganiseerde sport- en bewegingsactiviteiten voor 1 februari 2006 in te dienen.
Mutatiedatum 12/12/2005