Gemeente Berkelland


Gedragslijn B&W bij jubilea en festiviteiten

Regelmatig gaat de burgemeester of een wethouder op pad om inwoners, verenigingen, instellingen geluk te wensen met . vult u maar in.

De gemeente Berkelland heeft voor jubilea en representatie een gedragslijn vastgesteld omdat we bij heuglijke momenten van zowel verenigingen als individuele inwoners graag onze belangstelling en medeleven willen tonen.

Huwelijksjubilea, 90-jarigen, 100-jarigen, oudste inwoner

Er is speciale aandacht voor inwoners die 50 jaar getrouwd zijn. Bruidsparen krijgen op de feestdag een bloemetje met felicitaties toegezonden.

Bij 60-, 65-, 70-jarige huwelijken brengt de burgemeester, als dit op prijs gesteld wordt, een bezoek aan het bruidspaar onder aanbieding van een attentie.

Wordt iemand 90 jaar, dan sturen we de jarige een bloemetje met gelukwensen.

Iemand die in Berkelland de 100-jarige leeftijd bereikt kan op zijn of haar verjaardag rekenen op een bezoekje van de burgemeester met een bloemetje en een taart met daarop 100, maar ook jarigen boven de 100 en natuurlijk de oudste inwoner krijgen bezoek vanuit de gemeente Berkelland.

Jubilea verenigingen, instellingen, openingen, afscheidsbijeenkomsten etc.

Is het bij de gemeente bekend, dan besteden we uiteraard aandacht aan jubilea van verenigingen, kampioenschappen, opening van kantoren en winkels, afscheidsbijeenkomsten enz.

Voor jubilea van verenigingen en instellingen hebben we afgesproken dat we op uitnodiging een bezoek brengen als de vereniging of instelling 25, 50, 75, 100 jaar of een veelvoud ervan bestaat. Uiteraard komen we dan niet met lege handen.

Vieren verenigingen of instellingen andere jubilea bijv. 12 ½, 60, 90 jaar of iets dergelijks dan kunnen deze verenigingen of instellingen onze schriftelijke felicitaties tegemoet zien, maar zullen wij in de regel geen bezoek brengen aan de viering ervan.

Volksfeesten, muziekuitvoeringen, sportevenementen

Ook bij de volksfeesten, muziekuitvoeringen en sportevenementen laten we graag ons gezicht zien, vooral ook om de waardering voor de organisatie en inzet bij deze evenementen te laten blijken.

Samenvatting Wanneer kan ik rekenen op een bezoekje van een collegelid?
Mutatiedatum 12/12/2005