Gemeente Apeldoorn

Gemeente vraagt medewerking sportkantines tegen alcohol in verkeer

De verkeersveiligheidsorganisaties 3VO en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland hebben samen met de Politie en de gemeente Apeldoorn het initiatief genomen om de Bob-promotiecampagne grootscheeps onder de aandacht te brengen van de Apeldoornse sportverenigingen.

Bob-promotiepakket
Speciaal voor de sportkantines is er een Bob-promotiepakket samengesteld die de Apeldoornse sportverenigingen kosteloos kunnen bestellen bij 3VO. Met deze actie hopen de
verkeersveiligheidsorganisaties, de politie en de gemeente de leden van de sportverenigingen te bereiken met de boodschap dat geen alcohol drinken de beste optie is als nog aan het verkeer moet worden deelgenomen.

Gedragsverandering
De Bob-campagne streeft naar een gedragsverandering. Bob is diegene die geen alcohol drinkt tijdens bijvoorbeeld het napraten van een zware wedstrijd of training. Volgens de campagne is het not done om met alcohol achter het stuur te kruipen.

Uit gegevens van de gemeente blijkt dat in de periode van 2001 tot en met 2003, bij 6% van de verkeersongevallen in Apeldoorn alcohol in het spel is geweest.

Voor het laatst bijgewerkt op: 13-dec-2005 03:25