Gemeente Woerden

13 december 2005

Het Meesterkwartier in Waterrijk Woerden

Volgend jaar zal in Waterrijk Woerden de bouw van een Brede School starten, een nieuw gebouw voor basisschool De Regenboog, waarin ook de SKMN (Stichting Kinderopvang Midden Nederland) ruimte krijgt. Het plan biedt ook plaats voor een aantal woningen.

De Brede School is een ontwerp van Topos architecten. In dit gebouw krijgt basisschool De Regenboog een nieuw onderkomen met 23 klaslokalen en op de eerste verdieping twee zalen voor bewegingsonderwijs. Deze zalen zijn tot één samen te trekken en krijgen in het weekend en in de avonduren ook een functie voor de wijk. Daarnaast zal de SKMN ruimte krijgen in de Brede School, zodat het peuterspeelzaalwerk en de buitenschoolse opvang op dezelfde locatie als de basisschool gehuisvest zijn. In het totale bouwcomplex komt bovendien nog een aantal starterswoningen: 70 woningen in de prijsklasse tot 202.000,- en een aantal grondgebonden woningen. Ook bijzonder is de parkeervoorziening, die wordt gedeeld door bewoners en werknemers van de school.

Naar verwachting wordt in augustus 2006 gestart met de bouw van het Meesterkwartier. De verkoop zal eind 2006 worden aangekondigd via de regionale kranten en via http://www.waterrijkwoerden.nl/