Persberichten dinsdag 13 december

's-Hertogenbosch 13-12-2005 - .

VERDACHT VAN FIETSDIEFSTAL

s-Hertogenbosch Maandagavond is op de Klokkenlaan een 35 jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten zagen de man over genoemde weg fietsen waarbij hij om de nek een nieuwe fiets had hangen. De verdachte verklaarde de fiets te hebben gestolen vanaf de Lokerenpassage. Hij is ingesloten.

VERDACHT VAN AUTOINBRAAK

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Stationsweg in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 28 jarige man aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een aan de Zuid Willemsvaart geparkeerd staande personenauto. Een getuige betrapte de verdachte in de auto. De verdachte e liep weg en bedreigde de getuige met een mes om te voorkomen dat hij werd aangehouden. Aan de hand van het signalement van de verdachte kon hij enkele minuten later alsnog worden aangehouden. Bij zijn aanhouding is in zijn kleding een complete autoradio aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

VERNIELING EN BEDREIGING

Vught Maandagavond heeft de politie een 34 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht bij zijn ex in Vught een ruit van de woning te hebben vernield en haar te hebben bedreigd. De man is ingesloten.

BEDREIGING

Sint Michielsgestel In de nacht van maandag op dinsdag is een 37 jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 31 jarige ex vriendin met de dood te hebben bedreigd. Hij is ingesloten.

FIETSER GEWOND

Vught Dinsdagmorgen is op de Isabellalaan in zijn woonplaats Vught een 58 jarige fietser gewond geraakt. De man werd in een bocht geraakt door de buitenspiegel van een vrachtauto die werd bestuurd door een 35 jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Uden Maandagmiddag is een 36-jarige vrouw uit Uden aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Marktstraat in Uden betrapt toen ze een strijkijzer wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Uden Maandagavond is een 39-jarige man uit Brakel aangehouden. In de woning van zijn vriendin in Uden had hij de 18-jarige zoon van zijn vriendin ernstig mishandeld. De jongen liep daarbij verschillende kneuzingen en andere verwondingen op. Hij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De man uit Brakel is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
Veghel Dinsdagmiddag is op het Stadhuisplein in Veghel een 36 automobilist uit Rep aangehouden. Het rijbewijs van de man was in oktober 2005 ongeldig verklaard.

GETUIGENOPROEP INZAKE MISHANDELING

Veghel In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02:30 uur is op de Burgemeester de Kuyperlaan in zijn woonplaats Veghel een 20 jarige man mishandeld. Hij werd geschopt en geslagen en liep vanwege een klap op het hoofd met een bierglas verwondingen op. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Daarbij bleek bovendien dat hij waarschijnlijk een gebroken neus had opgelopen. Het slachtoffer was kort voor de mishandeling in café t Hart aan de Markt in Veghel waar hij ruzie kreeg met een andere onbekende bezoeker. Het bleef toen bij een woordenwisseling die kort daarna ogenschijnlijk werd bijgelegd. Deze onbekende bezoeker behoorde kennelijk bij een groepje andere bezoekers.

Toen hij later de zaak verliet reed als passagier achterop de fiets van zijn vriendin. Op de Burgemeester de Kuyperlaan werden zij ingehaald door een personenauto. De auto stopte voor de fiets waarna er twee personen achter uit de auto stapten. Een van deze passagiers werd door het slachtoffer herkend als zijnde degene met wie hij eerder in het café ruzie had gehad.

De politie in Veghel is op zoek naar getuigen die weten wie de onbekende cafébezoeker is ge- weest dan wel bekend zijn met de identiteit van personen uit de groep waar hij bij hoorde.

Het team Veghel is telefonisch bereikbaar onder nummer 0900-8844.

WINKELDIEFSTAL

Oss - Dinsdagmorgen zijn in een winkel aan de Terwaenen twee vrouwen uit Nistelrode van 44 en 40 jaar oud aangehouden. Beiden worden er van verdacht uit de winkel kledingstukken te hebben weggenomen. Zij zijn door de politie gehoord en hebben beiden de diefstallen toegegeven.

VERNIELING
Oss Dinsdagmiddag werd een over de Ruwaardsingel rijden automobilist uit Maasbommel met stenen bekogeld door enkele jongeren die op hun fietsen over dezelfde weg reden. Zijn voorruit werd daardoor beschadigd. Hij wist zelf een 14 jarige jongen uit Ravenstein aan te houden. De jongen is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Oss.