Gemeente Hellendoorn


`Overnachten in Hellendoorn`: nota verblijfsrecreatie in concept klaar

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in de vergadering van 29 november 2005 ingestemd met de nieuwe nota verblijfsrecreatie. De nota geeft de ambities weer ten aanzien van de verblijfsrecreatie in de gemeente Hellendoorn. Daarnaast zijn voor diverse vormen van verblijfsrecreatie de kaders en criteria vastgelegd. De verblijfsrecreatieve sector dient de komende jaren een sterke impuls te krijgen, door onder meer kwaliteitsverbetering, productvernieuwing en differentiatie in het aanbod. Het streven daarbij is om zowel het aantal overnachtingen alsmede het aantal overnachtingsmogelijk-heden te vergroten.
Ondernemers dienen daarnaast een grotere mate van ondernemersvrijheid te krijgen om zodoende in te kunnen blijven spelen op de veranderingen in de markt. Dat betekent het streven naar minder regelgeving en minder procedures om positieve ontwikkelingen te kunnen realiseren, zowel voor kleinschalige als grootschalige vormen van verblijfsrecreatie.

Inspraak
De nota verblijfsrecreatie ligt gedurende de periode van 14 december tot en met 25 januari 2005 ter inzage via onderstaande link en bij het loket Bouwen en Milieu aan het Hendrik Wormserplein 2 te Nijverdal. Het loket is tot 1 januari 2006 op werkdagen geopend van 8:00 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 14:30 uur. Vanaf 1 januari 2006 is het loket geopend van 8:00 tot 14:30 uur. Belanghebbenden kunnen in de genoemde periode hun reactie op de beleidsvoornemens kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders.
Open overnachten in Hellendoorn in nieuw window overnachten in Hellendoorn