Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 13 december

BERGEN OP ZOOM, 13 december 2005

Politie houdt man aan voor bedreiging

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandag 12 december melding van bedreiging aan de Lavadijk. Een 32-jarige bewoonster van een woning aan deze straat belde de politie, omdat haar ex-vriend voor de deur stond en bedreigingen uitte. De politie zocht de omgeving af naar de man en trof hem aan op de Flintdijk. De 30-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw.

Politie houdt snelheidscontrole

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield op maandag 12 december een snelheidscontrole aan de Rijksweg. Tussen 13.15 uur en 16.30 uur passeerden 1021 bestuurders de controle. Er zijn 66 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 86 km/u, terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan.

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval

ROOSENDAAL: Op maandagavond 12 december omstreeks 22.00 uur gebeurde er een ongeval aan de Beethovenlaan. Een 24-jarige automobilist uit Roosendaal reed over de Beethovenlaan, komende vanaf de Dijkrand, en wilde de A48 oprijden. Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom reed over de van Beethovenlaan vanuit de richting Roosendaal Centrum. Bij het afslaan kwam het tussen de voertuigen tot een aanrijding. De automobilisten bleven bij het ongeval ongedeerd. Beide bestuurders verklaarden tegenover de politie dat ze groen licht hadden toen ze doorreden. De politie zoekt getuigen van het ongeval en verzoekt hen contact op te nemen met de politie Roosendaal centrum via telefoonnummer 0900-8844.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op maandagavond 12 december is er ingebroken in een bedrijf aan de Westelijke Havendijk. Onbekenden vernielden aan de voorzijde van het pand een ruit en namen een computerbeeldscherm weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie deelt bekeuringen uit

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag 13 december een controle op fietsverlichting. Op de Bovendonk zijn 19 bekeuringen uitgedeeld.

Politie controleert op verlichting

SPRUNDEL/ST. WILLEBRORD: De politie hield op dinsdagochtend 13 december een verlichtingscontrole aan de St. Janstraat te Sprundel en de Irenestraat te St. Willebrord. Er zijn 4 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder deugdelijke verlichting.

Zakkenrollen

PUTTE: Op maandagmiddag 12 december was een 54-jarige Putse boodschappen aan het doen in een winkel aan de Antwerpsestraat. Hier bleek dat een onbekende kans had gezien haar portemonnee uit haar tas weg te nemen. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen maandag 12 december 12.30 uur en dinsdag 13 december 08.30 uur is er vanaf een parkeerplaats aan de Badhuisstraat een auto ontvreemd. Het gaat om een grijze Opel Kadett met kenteken XV-13-SB. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg