Gemeente Haaksbergen

Schadeclaims stroomstoring

Namens de Overleggroep Bedrijfsleven Stroomstoring Haaksbergen heeft de Kamer van Koophandel deze week aan alle ingeschreven Haaksbergse bedrijven, stichtingen en verenigingen een voordbeeldbrief gestuurd. Die voorbeeldbrief kan men gebruiken bij het indienen van een schadeclaim bij Essent.

Een goede schadeclaim kan er volgens de Haaksbergse Overleggroep - waarin gemeente, Haaksbergse Ondernemersverenging, IKT, LTO en KvK participeren - toe leiden dat men naast het compensatiebedrag ook nog een vergoeding krijgt voor geleden schade. Dat compensatiebedrag is 35 ueo voor particluieren en zakelijke gebruikers met een vermogen van minder dan 3 x 80 ampère; voor grotere bedrijven (meer dan 3 x 80 ampère) is dat bedrag 910 euro. Deze - landelijk vastgestelde - bedragen zijn bedoeld als compensatie voro het geleden ongerief (langer dan vier uren zonder stroom); ze staan los van eventueel geleden schade.

De Overleggroep vraagt aan bedrijven om een kopie van hun eventuele schadeclaim ook toe te sturen aan het Meldpunt Stroomstoring Bedrijfsleven Haaksbergen bij de Kamer van Koophandel. Op die manier kan de overleggroep een goede inschatting maken van de totale schade bij het Haaksbergse bedrijfsleven.