PERSBERICHT - 2005-12-13

Bijzondere outdoorbeleving op 2700 meter in het unieke 'Schneedorf' van Sölden

Honeymoon in een iglo-bruidsbed van sneeuw

Honeymoon op 2700 meter hoogte in een bruidsbed van sneeuw. Dat is de allernieuwste attractie in het eerste iglodorp van Oostenrijk, het Schneedorf. Het ligt in het, bij Nederlandse skiërs zeer populaire, wintersportoord Sölden, vlakbij de Rettenbachgletsjer. In negen iglos van ijs en sneeuw kunnen in totaal 30 personen in het eeuwige ijs van de Ötztaler Alpen overnachten

Het is een heel bijzondere ervaring, dat slapen in een iglo, zegt Carmen Fender van het Tourismusverband Sölden. Dat is sowieso al het geval, en het is natuurlijk spectaculair om er je eerste huwelijksnacht in door te brengen.

Gletsjerromantiek
Hoeveel avontuurlijke koppels met gevoel voor gletsjerromantiek daarvoor inmiddels hebben geboekt weet Frau Fender niet, maar het is inmiddels wel duidelijk, zegt ze, dat het op bijna drieduizend meter hoogte gelegen iglodorp zich sinds de start in het winterseizoen 2004/2005 in een enorme belangstelling mag verheugen. Veel mensen vinden het verblijf in de iglo enorm spannend en uitdagend. En daarnaast is het een geweldige trekker als incentive.

Fascinerend
Een overnachting in het sneeuwdorp Sölden, het eerste in zijn soort in Oostenrijk, staat uiteraard garant voor een zeer bijzondere outdoorbelevenis. Op een hoogte van 2700 meter bereikbaar vanuit het Rettenbachferner dalstation treft de avonturier een compleet uit ijs en sneeuw bestaande overnachtingsmogelijkheid aan. Het resultaat: een fascinerende symbiose tussen het gletsjerwinterlandschap en de absoluut buitengewone ambiance van de iglos.

Sneeuwlounge De dorpskern wordt gevormd door een sneeuwlounge en gastenverblijven. De overnachtings-accommodatie bestaat uit zes iglos voor vier personen en drie suites voor paren. Daarin wordt een candlelight-night aangeboden, een bijzondere nacht voor verliefde stelletjes, die zich heerlijk in een tweepersoonsslaapzak kunnen vlijen en zich naast hun eigen en uiteraard strikt persoonlijke intieme beleving- ook nog op enkele andere genoegens kunnen verheugen. In totaal biedt het Icegloo Village plek voor 30 personen.

Survivalnight
Er staat echter nog veel meer op het programma van het sneeuwdorp: een survival- en een race-night, speciaal amusement voor de kids van het sneeuwdorp en games als sneeuwgolf en ijsbiljart. Ook kunnen hier bruisende partys gevierd worden, niet alleen individueel maar ook, en misschien zelfs soms wel bij voorkeur, complete bedrijfsfeesten.

Icegloo Village
Het eerste Iglodorp van Oostenrijk, het Schneedorf in Sölden, werd in 2004 voor de eerste keer door de evenementenorganisatie R-Leben gebouwd. Het kunstwerk want dat is het volgens directeur Peter Vorst van de Bergbahnen Sölden zeker- krijgt voor de komende twee jaren een nieuwe naam: Icegloo Village (met als ondertitel Schneedorf Sölden) waarmee de hoofdsponsoren voor die periode worden vernoemd.

Speciale techniek Volgens Vorst worden de iglos ieder jaar opnieuw opgebouwd volgens een heel speciale, efficiente techniek. Ze blijven beschikbaar tot het einde van het seizoen op 1 mei 2006 en worden dan geruimd. Het verblijf kost circa 70,- per persoon per nacht en daarbij is niet alleen het ontbijt, maar ook heel veel sneeuwplezier inbegrepen.

Kijk ook op: www.schneedorf.com en www.soelden.com

VOOR REDACTIES ÉN BRUIDSPAREN
Meer informatie:
Tourismusverband Sölden - Ötztal Arena
Rettenbach 464
A-6450 Sölden
tel.: 0043-5254-510-0
fax: 0043-5254-510-520
E-mail: info@soelden.com