Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 13 december 2005

Aardige voorbijganger steelt mobieltje

BREDA: Het vertrouwen in de medemens is bij een 23-jarige Bredanaar maandagnacht waarschijnlijk ernstig afgenomen. De man liep rond 01.30 uur over de Haagdijk en was op zoek naar een nabijgelegen straat. Hij sprak een onbekende fietser aan die zo vriendelijk was een stukje mee te lopen. De Bredanaar had de naam van de straat in zijn mobiele telefoon opgeslagen en liet dat op verzoek nog even aan de passant zien. Op dat moment griste de hulpverlener het mobieltje uit de handen van de Bredanaar en fietste snel weg.

Bredanaar (48) zonder aanleiding mishandeld

BREDA: Een 48-jarige inwoner van Breda is maandagavond zonder enige aanleiding in elkaar geslagen door een nog onbekende jongen. De man maakte een wandeling en zag op de Heusdenhoutseweg twee meisjes lopen die vanuit de zijkant van de weg als het ware uit het niets opdoken. Hij keek het tweetal even aan, omdat hij dat wat verdacht vond. Kort daarna werd hij op de Heerbaan aangesproken door een jongen die suggereert dat de man iets van zijn zus zou willen. De man kreeg een flinke klap en viel op de grond. Daar werd hij nog eens hard tussen de benen geschopt. De man krabbelde op en rende weg, al lopende probeerde hij voorbijgangers aan te houden. Dat lukte niet echt en de jongen haalde hem in en sloeg opnieuw. Uiteindelijk kon het slachtoffer een automobilist aanspreken die hem thuisbracht. De politie onderzoekt de zaak.

38 bekeuringen bij controle fietsverlichting

BREDA: Bij een fietsverlichtingscontrole op het Walpad (Haagse Beemden) heeft de politie dinsdagochtend 38 bekeuringen uitgeschreven. De politie is te spreken over de nar schatting 80 tot 85 procent van de (brom)fietsers die de verlichting wel voerden. De controle duurde van 07.30 tot 08.15 uur.

Hennepkwekerij in Breda ontmanteld; bewoner (34) aangehouden

BREDA: Een 34-jarige inwoner van Breda is dinsdagmiddag aangehouden, nadat de politie een kleine hennepkwekerij in zijn woning aan de Baliendijk aantrof. Het betrof een dertigtal planten en tien lampen. Agenten kwamen rond het middaguur in actie, nadat Essent een sterk vermoeden had van illegaal stroomverbruik. De man is na verhoor heengezonden en zal zich ter zijner tijd moeten verantwoorden.

Twee inwoners Willemstad slachtoffer vervalste bankformulieren

WILLEMSTAD: Bij de politie hebben zich dinsdag twee inwoners van Willemstad gemeld die beide het slachtoffer zijn geworden van oplichting. Zij hebben recentelijk een overschrijvingsformulier in de bus bij de Rabobank aan de Voorstraat gedaan, maar vervolgens zijn de bedragen en de begunstigden veranderd, zodat er hogere bedragen naar andere personen zijn gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Pool (32) weer op vrije voeten na brand Zundert

ZUNDERT: De 32-jarige Pool die kort na de brand zondagavond bij een boomkwekerij in Zundert werd aangehouden, is dinsdag weer op vrije voeten gesteld. In overleg met Justitie is besloten dat er onvoldoende grond was de man nog langer vast te houden. Er is niet gebleken dat de man betrokken is geweest bij brandstichting. Uit onderzoek van de technische recherche is een technisch defect uitgesloten. De politie zet haar onderzoek voort.

Snelheidscontrole in Oudemolen

OUDEMOLEN: Bij een snelheidscontrole aan de Stadsedijk zijn twaalf passanten op de bon geslingerd. In totaal werden 129 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur, terwijl 60 km/uur toegestaan is.

Auteur: Andre van den Hul