Open brief aan het rode kruis

T.m.t. systeembouw benelux b.v

Open brief aan het rode kruis.

Eerst willen wij ons even voorstellen: Wij zijn T.M.T. STSTEEMBOUW BENELUX B.V., een bedrijf dat reeds 25 jaar actief is op het gebied van semi-permanente huisvesting.

Onze directeur, Dhr. P.F.Romijn Sr., heeft in de nacht na de tsunami, in zijn dromen, een huisje ontworpen dat zéér vele voordelen combineerd met een lage prijs en dat in grote aantallen geproduceerd kan worden.

Hij is om 2 uur s'nachts zijn bed uitgegaan om h.e.e.a. vast te leggen zodat hij dit niet zou vergeten en vanwege zijn opwinding over dit idee is hij zijn bed niet meer ingegaan maar gaan calculeren want dit is het ei van Columbus:

uitstekende woningen
goed geïsoleerd/geventieleerd
uiterst hygiënisch
snelbouwsysteem
en een productie van 250 stuks per week is zeker haalbaar

Hier zat de hele wereld op te wachten!!!
Vol verwachting werd er een modelwoning geproduceerd en op de avond van de grote inzameling tbv de tsunami-slachtoffers werd deze voor de deur van studio 21 opgebouwd. Halverwege kwam er een bericht dat de kabels van de camera's tekort waren om er bij te kunnen komen.
Op eigen initiatief zijn wij opnieuw gaan bouwen voor de ingang van studio22, alwaar de actie werd gevoerd. Na enige tijd kwam de studiomanager, Dhr. Bakker, naar buiten, verbood ons verder tebouwen en gelastte ons de woning weer af te breken. Resultaat is dat wij niet in beeld kwamen.
Wij hebben de volgende dag de woning bij ons in de productieloods opgebouwd en daar opnamen van gemaakt en deze op DVD gezet.

Deze opname is aan de verantwoordelijke indonesische minister van Welzijn, Dhr. Alwi Shihab, getoond en deze was daar zéér enthousiast over, zie de uitzending van 2vandaag van 1 februari j.l. (te zien op www.2vandaag.nl) Daarna zouden wij 200 woningen op Atjeh gaan bouwen in het plaatsje Lamreh, dit in opdracht van de Stichting 'Zicht Op Toekomst' echter,
het Nederlandse Rode Kruis dat 250.000 euro aan zou bijdragen besliste dat er traditioneel gebouwd diende te worden met als resultaat dat er van deze 200 woningen, welke wij reeds in mei j.l. hadden kunnen opleveren, tot nu toe nog geen 10 in gebruik zijn genomen.

Van het geld dat de St. Zicht Op Toekomst opgehaald heeft hebben wij uiteindelijk een school (450m2/ 240 leerlingen) gerealiseerd en deze is sinds juli operationeel (o.a. te zien in de uitzending van gisteren, 12-12, van 2vandaag en op www.tmt.nl ) In deze uitzending doet de directeur van het Ned. Rode Kruis, Dhr. Breedeveld, enige uitspraken welke onze heer Romijn aanzette om een open brief aan hem te sturen waarvan bij deze een afschrift te zien is:

Open brief aan
Rotterdam, 13-12-2005 de directeur
van het Nederlandse Rode Kruis Dhr. Breedeveld

Geachte heer Breedeveld,

Ik heb u gisteravond in de uitzending van 2Vandaag gezien en heb u bepaalde uitspraken horen doen o.a. 'dat u ook graag de zaken in 3 maanden had opgelost'm.a.w. u zou snelheid wensen.

Ik kan u mededelen dat u de boot grandioos hebt gemist!

Op 1 februari zei de verantwoordelijke Indonesische minister van welzijn, Dhr. Alwi Shihab, dat hij prefab huisjes wilde en dat het leger voor de benodigde betonvloeren zou zorgen als we maar huisjes zouden brengen.

Indien er toen 35.000.000 euro zijnde 1/6 van de opgehaalde gelden beschikbaar waren gesteld dan hadden wij nu al meer dan 8.000 woningen gerealiseerd kunnen hebben i.p.v. alleen maar één school van 450m2 en dat zou op zich al meer geweest zijn als dat de gehele wereld tot op heden op Atjeh gepresteerd heeft!

Verder wil ik nog een groot misverstand uit de wereld helpen n.l. dat onze huisjes geen tussen oplossing zijn maar een permanente oplossing ( méér dan 30 jaar) bieden.

De prefab huisjes welke nu door het Int. Rode Kruis gebouwd gaan worden dat zijn inderdaad tussen oplossingen, woningen van enkelwandig staal veranderen in het zonlicht tot ware oventjes, deze kunnen en mogen niet in de schaduw van onze woningen staan.

Onze woningen zorgen voor een goed woonklimaat, zijn uiterst hygiënisch en wat denkt u dat er met de traditionele huizen bij een aardbeving gebeurd? Bij onze woningen zullen bij dergelijke calamiteiten geen doden vallen!

Kennelijk is het uiterlijk van deze woningen belangrijker dan de veiligheid van de mensen, Bovendien worden deze eisen van uiterlijk niet door de plaatselijke overheid cq bevolking gesteld maar door de NGO's die het erg belangrijk vinden dat hun hulp in de cultuur past.

Ik daag u uit, steek uw nek eens uit en praat eens met deze ondernemer! Stap eens over de vrees heen dat er iemand aan verdiend (er wordt altijd door wie dan ook iets aan verdiend) dit zou tot verbluffende resultaten kunnen leiden.

De 200 woningen voor Lamreh hadden al in mei opgeleverd kunnen zijn.

hoogachtend,
T.M.T. SYSTEEMBOUW BENELUX B.V.

P.F.Romijn Sr.
Directeur.
Telefoon rechtstreeks: 06-51133003

P.S.: Deze brief is niet bedoeld om u of uw organisatie te beschadigen echter, om de ogen te openen voor de grandiose mogelijkheden van dit systeem.

C.C.: aan Min.van Ardenne en Min. Dekker.