Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 13 December 2005

(
Sassenheim Aanhouding inzake softdrugs
De politie heeft in een woning aan het Europahof in Sassenheim twee mannen aangehouden wegens het in bezit hebben van softdrugs. De politie had informatie dat in de woning drugs zou worden gebruikt door meerdere personen. De politie heeft op basis van de informatie op vrijdag 9 december een inval gedaan waarbij de twee mannen zijn aangehouden. In de woning werd een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheidgesteld. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Leiderdorp Aangifte van beroving
De politie heeft aangifte opgenomen van een 47-jarige vrouw uit Leiderdorp. De vrouw reed op maandag 12 december, rond 20.45 uur, vanaf de Zijlbrug over de Engelendaal en stond bij het stoplicht op de kruising voor de Rietschans voor een rood verkeerslicht. Op dat moment stopte een bromfiets naast haar die haar tas wegnam die zij op het voetenplankje van de snorfiets had neergezet. De bromfietser ging er vervolgens vandoor. De vrouw heeft de man tot aan Zoeterwoude kunnen volgen, maar is hem toen uit het oog verloren. De politie vraagt getuigen zich te melden.


Alphen aan den Rijn Aanhouding

De politie heeft dinsdag 13 december ,omstreeks 03.30 uur, een 32-jarige man uit Reeuwijk aangehouden op verdenking van auto inbraak c.q. poging auto inbraak. Een getuige zag dat een man met een zaklamp scheen in auto's op de Ten Harmsenstraat. Met een signalement van de man heeft de politie in de omgeving gezocht. De verdachte werd op de Cornelis de Vlamingstraat aangetroffen. Bij de man werd een hoeveelheid inbrekerswerktuigen, een Navman simkaart voor een navigatiesysteem en een stekker voor een HP Ipac aangetroffen. De politie heeft hierop de man aangehouden en stelt een onderzoek in naar de herkomst van de simkaart en de stekker.


Gouda Verdachten van heling bromfiets aangehouden

De politie heeft dinsdag 13 december twee Gouwenaren van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van heling van een gestolen bromfiets. Een politiebiker zag de jongens nabij de Marathonlaan zonder helm rijden op een bromfiets. De jongens gingen er vandoor toen de agent hen riep. De agent is de jongens achterna gefietst en trof hen korte tijd later zonder de bromfiets op de Rijkestraat. De jongens vertelden dat de bromfiets inmiddels verstopt was en wezen de plek aan. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Volgens één van de jongens was de bromfiets geleend van een kennis waarvan hij de naam niet meer wist. De agent heeft hierop beide jongens aangehouden op verdenking van heling. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Gouderak In beslag name vuurwerk
De politie heeft in een schuur aan de Kattendijk illegaal vuurwerk in beslag genomen. Uit onderzoek was gebleken dat in de schuur vuurwerk aanwezig zou zijn. Het vuurwerk werd vermoedelijk vanuit de schuur doorverkocht. Het vuurwerk, waaronder vlinders, lawinepijlen, Chinese rollen en flowerbeds werden op maandag 12 december door de politie gevonden. De politie heeft nog geen aanhouding verricht, maar zet het onderzoek voort. Met deze vondst van 226 kilogram staat de teller van het totaal aantal kilogram in beslag genomen vuurwerk nu op 1350. Tien verdachten zijn inmiddels aangehouden. De illegale handel van verboden consumentenvuurwerk heeft ook dit jaar de hoogste prioriteit, niet in het minste vanwege het gevaar van illegaal vuurwerk.

Lekkerkerk Toezicht op groep jongeren
De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december preventief toezicht gehouden op de jeugd en horeca van Lekkerkerk. Omstreeks 21.30 uur was er een groep van 20 jongeren op de straat te vinden. De groep werd door politiebikers in de gaten gehouden en aangesproken. Was er eerst nog sprake van baldadigheid is dat door het toezicht van de bikers en waarschuwingen afgenomen. Agenten hebben uiteindelijk vier bekeuringen uitgeschreven, één voor baldadigheid en drie voor het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --