Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Den Haag, 13 december 2005

Mobility Platform sluit zich aan bij NBL

Het Mobility Platform zal zich per 1 janauri 2006 aansluiten bij Nederland BreedbandLand (NBL). Dat zijn de besturen van beide organisaties overeengekomen. Met de aansluiting van het Mobility Platform bij het NBL stappen nagenoeg alle huidige leden over naar het NBL. De voorzitter van het Mobility Platform, KPN Mobiel-topman Guy Demuynck, zal gedurende 2006 plaats nemen in het Algemeen bestuur van het NBL om de integratie soepel te laten verlopen.

Het Mobility Platform werd in oktober 2003 opgericht om de markt voor mobiele ICT-toepassingen substantieel te vergroten door gerichte communicatie-activiteiten en uitbreiding van de kennis over mobiele ICT-oplossingen. In de twee jaar van haar bestaan heeft het platform zich sterk gericht op een aantal maatschappelijke en economische sectoren, zoals de Gezondheidszorg, Mobiliteit en het MKB.

Met de komst van het NBL in december 2004 werd al duidelijk dat de doelstellingen van beide organisaties grotendeels overeenstemmen. Om de in 2003 en 2004 gestarte projecten goed te kunnen afronden, heeft het Mobility Platform dit jaar toch nog zelfstandig geopereerd. Daarnaast is de samenwerking met het NBL in de loop van 2005 steeds meer vorm gegeven. Door de operationele teams van beide organisaties intensief te laten samenwerken, hebben beide organisaties een natuurlijke integratie van hun projecten kunnen realiseren.

Het bestuur van het NBL is bijzonder verheugd met de komst van het Mobility Platform, waardoor het NBL op de eerder opgedane kennis en ervaringen kan voortbouwen. De huidige leden van het Mobility Platform stappen nagenoeg allemaal over, zoals: Ericsson, PwC, Atos Origin, Stratix, MCH+, Yucat, Axias en Elmo ICT Solutions. PinkRoccade, KPN en Getronics waren al deelnemer in het NBL. Daardoor komt het aantal leden van het NBL in 2006 op 30.

De website en kennisbank van het Mobility Platform zal worden geïntegreerd met die van het NBL. Het beeldmerk van het Mobility Platform zal in het komend jaar nog gebruikt worden bij activiteiten in die sectoren, waar het platform actief is geweest.

Nederland BreedbandLand (NBL) wil innovatie versnellen in maatschappelijke en economische sectoren door gebruik te maken van de mogelijkheden die breedband biedt. Het NBL identificeert 'voorhoede' projecten in een sector. Door koppeling of verbreding van die projecten vindt opschaling plaats naar nationaal niveau. Zo brengt het NBL vraag en aanbod bij elkaar. Het NBL orkestreert en helpt waar nodig knelpunten in de keten weg te nemen. NBL maakt gebruik van de kennis en ervaring van specialisten uit de betreffende sector. Het onvoorwaardelijk delen van kennis is daarbij van cruciaal belang. In het NBL werken bedrijfsleven en overheid samen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nederlandbreedbandland.nl

Noot voor de redactie (