Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 370

datum: 13 december 2005

Gemeentesecretaris Gerard de Kleijn vertrekt in maart 2006

Algemeen directeur / gemeentesecretaris Gerard de Kleijn heeft vandaag bij het college van B&W zijn vertrek aangekondigd. Hij heeft dan volgens contract twee periodes van vier jaar volgemaakt (1998 - 2006). Het was intern geen verrassing dat hij niet zou bijtekenen voor nog eens een nieuwe periode. Door tijdig zijn vertrek aan te kondigen, draagt hij bij aan een snelle en soepele opvolging. Op zijn eigen plannen voor de toekomst komt hij na 1 maart terug.

In de afgelopen 8 jaar is Amersfoort gegroeid met 15.000 inwoners. Ook werd de gemeente uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke stad én tot vrijwilligersstad van Nederland. Vele nieuwe inwoners van de gemeente kennen Gerard de Kleijn van het evenement Amersfoort Aangenaam.

De Kleijn heeft de ambtelijke organistie met overtuiging geleid. Hij hamerde op betrokkenheid, collegialiteit, resultaatgerichtheid en integriteit. Op 9 januari zal hij voor de laatste keer de vlinderprijs uitreiken aan de meest creatieve en betrokken ambtenaar.

In 2005 was De Kleijn tevens projectleider Veilig op Straat. Hij heeft dit project onorthodox opgepakt en met succes afgerond. Het college van B&W wenst De Kleijn na maart 2006 een succesvol vervolg op zijn loopbaan.

Informatie: Rik Enklaar, hoofd communicatie a.i, telefoon 033 469 43 18 of 06 24 67 98 61, e-mail r.enklaar@amersfoort.nl.


---- --