Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 13 december 2005

Officiële installatie netwerk InZicht Amersfoort

Vandaag om 16.00 uur wordt het netwerk InZicht officieel geïnstalleerd in de Leicesterzaal van de Observant aan het Stadhuisplein 7.

Het netwerk draagt bij aan een betere samenwerking tussen jeugdhulpverlening, politie en justitie en afgevaardigden uit de Marokkaanse gemeenschap, waardoor de begeleiding van Marokkaanse probleemjongeren verbetert.

Netwerk InZicht bestaat uit medewerkers van bovengenoemde instellingen en afgevaardigden uit de Marokkaanse gemeenschap. Zij hebben gezamenlijk trainingen gevolgd om elkaar beter te leren kennen. Doel van deze bijeenkomsten was om vooroordelen op te ruimen en meer wederzijds begrip te ontwikkelen voor elkaars werkwijze, standpunten en cultuur.

InZicht wordt gefinancierd vanuit PRIMA, het gemeentelijk preventie en integratieprogramma voor Marokkaanse jongeren in Amersfoort. Het project wordt uitgevoerd door het Multicultureel Instituut Utrecht. Het MIU heeft al eerder een netwerk InZicht opgezet in de stad Utrecht.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 033 469 45 04, e-mail jec.delacroix@amersfoort.nl
-----------------------


---- --