Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 371

datum: 13 december 2005

11.000 Euro voor speeltorens basisschool De Vlindervallei

Basisschool De Vlindervallei met twee locaties in Kruiskamp Koppel beschikt over schoolpleinen die na schooltijd ook voor de kinderen in de wijk open zijn. Om deze speelplaatsen op peil te brengen en te onderhouden heeft de school zelf onvoldoende geld beschikbaar. Met de herstructurering van de wijk hoopt de gemeente meer autochtonen naar de wijk en de school te trekken. Met een bijdrage uit het buurtbudget en een subsidie van 11.000 euro kan de school een start maken met het herinrichten van haar twee schoolpleinen tot wijkspeelplaatsen.

Kruiskamp Koppel in ontwikkeling
In de buurt van de school worden momenteel nieuwe eengezinswoningen en appartementen gebouwd. De gemeente verwacht dat daarmee de wijk nieuwe bewoners zal trekken. Het bieden van goede (speel)voorzieningen draagt daaraan bij. Naast de bouw van woningen wordt hard gewerkt aan het omvormen van de schoolgebouwen tot brede schoolvoorzieningen met peuterwerk en naschoolse activiteiten.

Eigen inspanningen van de school
De Vlindervallei is zich bewust van haar functie als wijkschool en hecht aan goede speelvoorzieningen, ook buiten schooltijd. Om geld in te zamelen heeft de school uit eigen begroting budget vrijgemaakt en een aantal inzamelingsacties georganiseerd. Ondanks deze inspanning lukt het niet om meer dan E10.000,-- bijeen te krijgen. Doorsparen zou betekenen dat pas over een aantal jaren voldoende geld beschikbaar is om de verbeteringen door te voeren.

Nieuwe toestellen verhuizen mee
Momenteel wordt de locatie aan het Zuiderkruis verbouwd. In de loop van 2006 zal het deels vernieuwde gebouw officieel geopend worden. De speeltoren die nu geplaatst gaat worden, is het eerste begin van een vernieuwd en goed ingericht schoolplein. De school op het plein aan de Van Galenstraat gaat naar verwachting in 2007 op in een nieuw schoolgebouw verderop op het terrein. De tweede speeltoren die op het huidige schoolplein wordt geplaatst verhuist dan mee naar de nieuwe plek.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --