Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/12)

OOSTERHOUT NB, 13 december 2005

Schapen gestolen

SPRANG-CAPELLE: Tussen zaterdag 10 december 2005 en maandag 12 december 2005 zijn er zes schapen gestolen uit een weiland Spoorbaanweg. De eigenaar van de dieren deed dinsdagochtend 13 december aangifte bij de politie van deze diefstal. Het weiland is omringd door sloten en afgesloten met behulp van twee balkonhekken, die aan elkaar gemaakt zijn met touw. Het touw was doorgesneden en het hek opzij geschoven. Uit de aangetroffen bandensporen maakt de politie op dat de dader met een vierwielig voertuig het weiland in is gereden om de schapen weg te nemen. Het gaat om zes rammen, met elk een geschatte waarde van circa 100,

Openstaande boetes

WAALWIJK: De politie arresteerde op dinsdag 12 december een 42-jarige Waalwijker. Dat gebeurde om 19.30 uur op de Grotestraat. De agenten zagen hem fietsen en wisten dat deze man werd gezocht in opdracht van het Openbaar Ministerie. Hij had nog twaalf boetes openstaan, voor een totaal bedrag van 1.752,72. De man moest mee naar het politiebureau. De man is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

2.320,- boete voor hennepkwekerij
(zie ook persberichten van 08-12-2005)

OOSTERHOUT: Een 34-jarige man uit Dongen is door de politie verhoord over zijn betrokkenheid bij een hennepkwekerij. De Oosterhoutse politie ontmantelde deze wietplantage op donderdag 8 december jl. op de Professor Beelhoek. De verdachte bekende het opzetten van de kwekerij en de diefstal van stroom. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een boete van 2320,- opgelegd. Als hij de boete betaalt, voorkomt hij een gang naar de rechter. Als hij de boete niet betaalt, mag hij zich bij de rechter verantwoorden voor diefstal en overtreding van de Opiumwet.

Automobilisten onder invloed van alcohol

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 12 december op dinsdag 13 december controleerde de politie op de Schubertlaan de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 03.20 uur. De 31-jarige Oosterhouter had alcohol gedronken en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 350 ug/l. Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uren opgelegd. De verdachte is om 04.25 uur weer in vrijheid gesteld.

RAAMSDONKSVEER: Een 52-jarige Bredanaar raakte zijn rijbewijs kwijt vanwege alcohol in het verkeer. De politie vorderde zijn rijbewijs in nadat de man stomdronken achter het stuur van zijn auto was aangetroffen. Dat gebeurde op dinsdag 13 december om 02.00 uur op de Oosterhoutsweg. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 815 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uren. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Politie onderzoekt inbraken

WAALWIJK: In een rijtjeswoning aan de Professor Nolenslaan werd ingebroken. De inbraak vond plaats op maandagavond 12 december 2005 tussen 17.45 uur en 19.40 uur. De dader forceerde om binnen te komen een bovenlichtje aan de achterzijde van de woning binnenkwam. De gedupeerden missen een computer, portemonnees, mobiele telefoon en sieraden.

WASPIK: Een computer en een geldbedrag verdwenen bij een woninginbraak aan de Schotse Hooglanderstraat. De inbraak werd gepleegd tussen vrijdag 9 december 2005, 08.15 uur enmaandag 12 december 2005 18.00 uur. De bewoner constateerde bij thuiskomst dat er een raam aan de achterkant opengebroken was en dat zijn woning doorzocht was. Hij deed aangifte van de inbraak.

KAATSHEUVEL: In de nacht van maandag 12 december op dinsdag 13 december is ingebroken in een supermarkt aan de Poolsestraat. Vermoedelijk gaat het om drie daders die er met sigaretten en scheermesjes vandoor gingen. De inbraak werd ontdekt om 03.55 uur ontdekt, doordat het alarm afging. De politie was binnen zeven minuten op de plaats van het misdrijf aanwezig. De daders waren toen al gevlogen. De ruit van de toegangsdeur van de winkel bleek vernield te zijn. Door het gat zijn de daders vermoedelijk naar binnen gekropen.

LAGE ZWALUWE: Bij een inbraak in een woning aan de Oranjestraat in Lage Zwaluwe verdwenen een laptop, mobiele telefoon en een geldbedrag. Volgens de gedupeerde bewoner is de inbraak gepleegd op maandag 12 december tussen 07.30 uur en 21.15 uur. De nog onbekende dader drong de woning binnen door een keukenraam open te breken.

De politie nam in alle gevallen een aangifte op, stelde buurtonderzoeken in en liet de technische recherche achtergebleven dadersporen veilig stellen.

Politie houdt snelheidscontroles

DONGEN: De politie heeft maandag 12 december snelheidscontroles gehouden op de Mgr. Nolenslaan, in de Eindsestraat en op de Gemeentenweg.
Op de Mgr. Nolenslaan, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt, reden 19 van de 259 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.
In de Eindsestraat, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt, controleerde de politie 232 passanten, van wie er 23 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 79 km/uur.
Op de Gemeentenweg overtraden 22 van de 633 passanten de maximumsnelheid van 80 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 102 km/uur.

Agenten controleren streng op voeren van verlichting

DISTRICT OOSTERHOUT: De politie let deze week streng op het voeren van verlichting in het verkeer. Dat gebeurt door de gehele regio Midden en West Brabant. Fietsers gaan daarbij zonder pardon op de bon. Fietsers zonder voor- óf achterlicht betalen een boete van 15,-. Als allebei de lampjes niet werken kost de overtreding 25,- Fietsverlichting bevordert het feit dat fietser door de overige weggebruikers goed gezien worden. Hierdoor kunnen verkeersongevallen voorkomen worden.

OOSTERHOUT: Dinsdagochtend 13 december 2005 kregen 27 fietsers een bekeuring vanwege het niet voeren van verlichting. Ook gingen een automobilist en een bromfietser op de bon vanwege defecte verlichting. Dat gebeurde op de Lage Molenpolderweg.

RAAMSDONKSVEER: Op de Maasdijk in Raamsdonksveer gingen dinsdagochtend 13 december in totaal 8 overtreders op de bon.

DONGEN: In Dongen hadden 10 fietsers op de Kanaaldijk Noord hun verlichting niet in orde, waarvoor zij dinsdagochtend 13 december een bekeuring kregen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer