GS-besluitenlijst d.d. 13 december 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer: 50

Nummer

Onderwerp

Besluit


1.

Gemeente Tynaarlo, Bestemmingsplan Zuidlaren kern.

De gemeente Tynaarlo heeft in het kader van het actualiseren van bestemmingsplannen het bestemmingsplan Zuidlaren kern te herzien. Het bestemmingsplan voorziet niet in ingrijpende planologische ontwikkelingen en kan als conserverend worden aangemerkt. GS kan hiermee instemmen, met uitzondering van de zoneringen van het LPG vulpunt aan de Stationsweg. Deze zoneringen zijn foutief weergegeven en deze omissie zal op deze manier hersteld
worden.


2.

Subsidieaanvraag van de Stichting de Leite, Sector Kind, Jeugd en Gezin voor het project Zorg en Onderwijs.

Het project Zorg en Onderwijs in de provincie Drenthe biedt op termijn een geïntegreerd onderwijs-zorg aanbod binnen het onderwijs aan voor de verbrede doelgroep van zeer moeilijk lerende kinderen. Dit project sluit nauw aan bij het provinciaal beleid, de contourennota Mensen in het Middelpunt op gebied van onderwijs en jeugdzorg.


3.

Uitvoeringsprogramma opgroeien 2006.

GS besluit het uitvoeringsprogramma opgroeien 2006 definitief vast te stellen. Binnen dit uitvoeringsprogramma is tevens opgenomen de begroting jeugdzorg 2006.


4.

Beleidsregels De kunst van het combineren.

Gedeputeerde staten hebben een drietal beleidsregels vastgesteld voor subsidieverlening op het gebied van cultuur, namelijk: de Beleidsregel Actieplan Cultuurbereik Drenthe 2006-2008, de Beleidsregel stimulering professionalisering Drentse musea 2006 2008 en de Beleidsregel bevordering beeldende kunst en vormgeving 2005-2008 Voor procedures in de twee eerstgenoemde beleidsregels die afwijken van de Algemene subsidieverordening Drenthe 2004, vragen zij de instemming van provinciale staten. :


5.

Fietsplan Drenthe.

Het college van gedeputeerde staten heeft het Fietsplan Drenthe vastgesteld. Het resultaat is een ambitieus maar realistisch beleidsdocument, aangevuld met een gebiedsgericht projectenboek voor de provincie Drenthe. Het hoofddoel van het plan is om het fietsgebruik in Drenthe te stimuleren, zowel in het stedelijk als in het landelijk gebied. In het stedelijk gebied wordt ingezet op de belangrijke fietsstromen richting centrum, station, scholen en werklocaties. In het landelijk gebied is het fietsen een belangrijke economische pijler voor recreatie en toerisme


6.

17e wijziging Productenraming 2005.

Om rechtmatig een aantal uitgaven te kunnen doen en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management, is het noodzakelijk dat een aantal kredieten op het juiste niveau in de Productenraming 2005 worden opgenomen. Met de vaststel-ling van de 16e wijziging van de Productenraming 2005 door het col-lege van gedeputeerde staten wordt hieraan voldaan.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen