Rotterdam Airport



13.12.2005

Persbericht transavia.com
Schiphol 13 december

Inspectie transavia.com-vlucht in verband met bommelding afgerond

De transavia.com-vlucht HV5024 die vanmiddag rond 12.35 uur een voorzorgslanding heeft gemaakt in Bordeaux, zal naar verwachting rond 15.20 uur de reis vanaf Bordeaux naar Rotterdam voortzetten.

Uitgebreide inspectie van het toestel heeft uitgewezen dat zich geen bom aan boord van het vliegtuig bevond. Het vliegtuig wordt rond 16.50 uur verwacht op Rotterdam Airport.

Het vliegtuig een Boeing 737-700 was vanochtend om 10.50 uur vertrokken vanuit Malaga richting Rotterdam. Ongeveer 20 minuten na vertrek, ontving het Spaanse Call Center van transavia.com een anonieme melding dat er een bom aan boord zou zijn van de betreffende vlucht.

transavia.com heeft besloten het vliegtuig uit voorzorg een tussenlanding te laten maken in Bordeaux. Aan boord van het toestel bevonden zich 57 passagiers en 5 bemanningsleden.

Deze voorzorgslanding heeft verder geen invloed op de dienstregeling van transavia.com.

ONDERSTAAND HET PERSBERICHT UITGEGEVEN DOOR TRANSAVIA.COM EERDER VANDAAG

Vanmiddag, om 12.35 uur, heeft de transavia.com-vlucht HV5024 een voorzorgslanding gemaakt in Bordeaux. Het vliegtuig, een Boeing 737-700 was om 10.50 uur vertrokken vanuit Malaga richting Rotterdam. Ongeveer 20 minuten na vertrek, ontving het Spaanse Call Center van transavia.com een anonieme melding dat er een bom aan boord zou zijn van de betreffende vlucht.

In overleg met de autoriteiten is besloten het vliegtuig uit voorzorg een tussenlanding te laten maken in Bordeaux. Aan boord van het toestel bevonden zich 57 passagiers en 5 bemanningsleden. Alle inzittenden zijn inmiddels van boord en het vliegtuig wordt op dit moment aan een uitvoerige inspectie onderworpen. Op het moment dat het vliegtuig wordt vrijgegeven, zal de vlucht naar Rotterdam worden hervat.