Provincie Utrecht

24 nieuwe welzijnsprojecten in Utrecht

13-12-2005 -

In het kader van het programma Wel Thuis! worden 24 woon-, zorg- en welzijnsprojecten komend jaar gerealiseerd met financiële steun van de provincie Utrecht. De projecten lopen uiteen van een ouderinitiatief tot het realiseren van kleinschalige woonvoorzieningen met begeleiding en zorg `op maat' voor jonge mensen met een verstandelijke handicap in Wijk bij Duurstede tot de bouw van een zorgsteunpunt in de kern Cothen. Ook initiatieven als het opzetten van een Kwartiermakersfestival door mensen met een psychiatrische achtergrond en een project dat geavanceerde domotica toepassingen in de wijk IJsselveld in IJsselstein gaat realiseren, zijn gehonoreerd.

Gemeenschappelijk doel van alle projecten in Wel Thuis! is het leveren van zorg en het faciliteren van welzijn voor iedereen, zo dicht mogelijk bij huis. Dat betekent dat mensen met beperkingen niet langer automatisch afhankelijk worden van het wonen in grote instellingen, maar dat men in de eigen buurt kan blijven wonen. Dat betekent ook dat steeds de wensen van de mensen centraal staat. De centrale vraag is dus niet hoe zo efficiënt mogelijk zorg kan worden geleverd aan zo veel mogelijk mensen, nee, de vraag is hoe mensen zo goed mogelijk de zorg kan worden geboden waar zij behoefte aan hebben. De provincie richt zich met Wel Thuis! op externe partijen zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, cliëntenorganisaties en zorg- welzijnsinstellingen om gezamenlijk te werken aan een goede combinatie van zorg, welzijn en wonen. Vanuit het programma Wel Thuis! is de provincie in 2003 gestart met een tijdelijke
woonzorg-stimuleringsregeling, bedoeld om in totaal 450 woningen in de provincie met aangepaste voorzieningen voor hulpbehoevenden te realiseren. Doelstelling is ook om mensen die zorg nodig hebben in een gewone buurt te laten wonen, in plaats van in een (anonieme) instelling buiten de stad. Jaarlijks wordt financiële steun toegekend aan projecten die passen in de doelstelling van Wel Thuis!

Meer informatie Angeniet Gillissen telefoon (030) 258 2153 of angeniet.gillissen@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Angeniet Gillissen, telefoon 030 258 2153

Laatst gewijzigd op 13-12-2005. Paginabeheer: Angeniet Gillissen