Gemeente Eindhoven

witruimte
13 december 2005

Collegebesluiten

Tijdelijke verplaatsing warenmarkt Winkelcentrum Woensel Het parkeerterrein waar de warenmarkt in Winkelcentrum Woensel wordt gehouden wordt in 2006 opnieuw bestraat. Daarom moet de warenmarkt tijdelijk uitwijken naar een andere locatie. Na overleg met de marktadviescommissie is besloten uit te wijken naar het naast gelegen parkeerterrein ter hoogte van het postkantoor. De werkzaamheden starten 17 januari 2006. Het parkeerterrein wordt in juni 2006 opgeleverd.

Definitief Ontwerp Herinrichting Bethlehemlaan
De Bethlehemlaan maakt onderdeel uit van een 30 km-gebied. Door de weg fysiek smaller te maken en aan beide zijden parkeervakken te realiseren, verbetert de verkeersveiligheid. Voor fietsers worden fietsstroken aangebracht, zodat de weg verder visueel versmalt. Om snelheid te verlagen wordt op het kruispunt Bethlehemlaan â Jerusalemlaan een plateau aangebracht. De aansluiting voor fietsers op de Bisschop Bekkerslaan verbetert, zodat fietsers bij wachtende autoâs toch het fietspad kunnen bereiken.

Geen knip in de Kosmoslaan
De proef met de knip in de Kosmoslaan duurde van 23 maart tot 1 juni 2005. Uit de evaluatie van de knip is gebleken dat die tot veel nadelige effecten in de omliggende straten van de Kosmoslaan heeft geleid en daarmee geen goede oplossing biedt voor de verkeersproblematiek in de wijk. Daarom heeft het college van B&W besloten geen knip in de Kosmoslaan aan te leggen en in een later stadium voor de wijken Eckart, Luytelaer, Dommelbeemd, Vaartbroek en Heesterakker een totaal verkeersplan op te stellen.

Project Valpreventie
De ernst en de omvang van valongelukken bij senioren maken activiteiten om vallen te voorkomen noodzakelijk. Om die reden wordt het project âvalpreventieâ uitgevoerd in de drie bestaande gebieden van het project Woonservice Eindhoven (Gestel buiten de ring, Oud Woensel en omgeving en Midden-Woensel) en in de buurten waarin âGezond in de buurt â wordt uitgevoerd. Er wonen in deze gebieden in totaal 17.567 senioren van 55 jaar en ouder.

Het project âvalpreventieâ is een pilot met een looptijd van januari 2006 tot en met december 2007. Voor de uitvoering van het project is ⬠80.000 beschikbaar gesteld.

Aanpak ziekteverzuim voor het voortgezet onderwijs In 2003-2004/2004-2005 is op het Christiaan Huygenscollege een pilot gehouden om het ongeoorloofd verzuim binnen het ziekteverzuim van leerlingen terug te dringen. Door samenwerking op de school van verzuimcoördinator, schoolarts/sociaal verpleegkundige en de leerplichtconsulent, kan er iets gedaan worden aan het ongeoorloofde verzuim.

Omdat deze aanpak van het ziekteverzuim zeer zinvol is gebleken, is binnen het handhavingsprogramma ⬠100.000,- voor 2006 en volgende jaren toegekend.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven