Time : 11:07:39 AM
Date : Tuesday, December 20, 2005
Sender Name: assubel

'Fonds René De Jongh voor Veilige Arbeid' reikt prijs uit voor veilige Arbeid 2005

Dinsdag 13 december 2005

Ook dit jaar werd de "Prijs voor Veilige Arbeid" van de VZW ' APRA Fonds René De Jongh' uitgereikt door de Gouverneur van de provincie Antwerpen C .Paulus, ere-Voorzitter van het Fonds.

Aangesloten bedrijven, die opmerkelijke inspanningen hebben geleverd om arbeidsongevallen te voorkomen, werden geselecteerd en kwamen in aanmerking voor deelname. Dit jaar kwamen een 32 tal bedrijven in aanmerking.

Na een objectieve evaluatie gevolgd door het bezoek van een onafhankelijke jury, (samengesteld uit o.a. externe deskundigen van Prevent, Provinciaal Veiligheidsinstituut, de Federale overheidsdienst dienst werkgelegenheid, Arbeid en sociaal Overleg en een deskundige van de Dienst der werken en infrastructuur van de Provincie Antwerpen), werden binnen elke categorie drie laureaten geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de prijs van respectievelijk ¤2.500 (categorie kleine ondernemingen) en ¤7.500 (categorie grote ondernemingen).

Een selectiecomité in samenspraak met deze onafhankelijke jury heeft uiteindelijk, in beide categorieën, een winnaar bekroond.

In de categorie kleine ondernemingen werden volgende laureaten weerhouden:

- Hilaire Van De Haeghe NV - Activiteit: Machines landbouw mechanisatie, park en tuin en goederenbehandeling en intern transport.

- Wasserij Van Ende & Roxy NV - Activiteit: Industriële wasserij
- Mortier Catering NV - Activiteit: patéproducent.

Het was in deze categorie geen eenvoudige keuze voor het selectiecomité gezien het hoge niveau van alle deelnemende bedrijven. Het is uiteindelijk "Wasserij Van Ende & Roxy NV " die - als winnaar in de categorie kleine bedrijven - de prijs van 2.500¤ in ontvangst mocht nemen.

De manier waarop 'Wasserij Van Ende & Roxy nv.' de betrokkenheid van de werknemers in het kader van het welzijn op het werk hoog weet te houden is toonaangevend. Het vertrouwd zijn met de strengste veiligheidseisen, een goede
signalisatie, het voortdurend investeren in moderne en veilige productiemachines, milieubewustheid en het gebruik van gevaarlijke producten tot een minimum te beperken waren doorslaggevend bij de keuze van de winnaar.

In de categorie grote ondernemingen werden volgende laureaten weerhouden:

- Bouwonderneming Verstraete NV- Activiteit: Algemeen bouwbedrijf : utiliteitsbouw en appartementsbouw

- Mister Clean Services NV - Activiteit: Schoonmaakwerken en ruitenwasserij.

- Govaere Henri Bouwonderneming NV - Activiteit: Bouwonderneming

In deze categorie was de concurrentie eveneens scherp. " Bouwonderneming Verstraete NV " mocht hier - als winnaar in de categorie grote ondernemingen - de prijs van 7.500¤ in ontvangst nemen.

'Bouwonderneming Verstraete NV' werkt sterk aan de betrokkenheid van iedereen bij het preventiebeleid. Directie en hiërarchische lijn vinden veiligheid en gezondheid één van de peilers van hun onderneming. De orde en netheid zowel op de werf als op het bedrijf zelf zijn een troef. Verstraete NV' besteedt bijzondere veel aandacht aan interne opleidingen en personeelsbeleid in het algemeen.

De wedstrijd 'APRA Fonds René De Jongh voor Veilige Arbeid' wordt sinds 1970 onafgebroken ingericht als extra stimulans voor aangesloten ondernemingen om inspanningen inzake preventiebeleid te bevorderen en arbeidsongevallen te verminderen. Haar klanten sensibiliseren inzake preventie is en blijft de voornaamste zorg naar de toekomst.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met :
Edwin Nys
Directeur Consult
Tel.: 03/220 09 97