Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 13-12-2005

Beschikking wet milieubeheer

De vergunning zoals die na indiening is gewijzigd wordt verleend

Verordening cliëntenplatform WWB

Door onvoldoende belangstelling voor het cliëntenplatform WWB komt de verordening cliëntenparticipatie WWB 2004 te vervallen en wordt de verordening cliëntenparticipatie Wet Werk en Bijstand 2006 vastgesteld. Met deze verordening wordt vanuit de Wet Werk en Bijstand verplichte cliëntenparticipatie anders vorm gegeven.

Aanvraag milieuvergunning

DSP wordt vergunning ingevolgde de Wet milieubeheer verleend voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de opslag van professionele licht- en geluidsapparatuur met opslag en verkoop van consumentenvuurwerk aan de Kromstraat 5, Heesch.

Verkeersbesluit

Ten gevolge van de beperkte constructieve waarde zal voor een drietal bruggen met een beperkte verkeersintensiteit een tijdelijke aslastbeperking in worden gesteld: Gouverneursweg, Lariestraat, Meerstraat.

Verkeersbesluit

Ten gevolge van de beperkte constructieve waarde zal voor een achttal bruggen met een beperkte verkeersintensiteit een aslastbeperking worden ingesteld: Dreef, Kersouwelaan, Het Schoor, Koffiestraat, Hoekseweg, Hondstraat, Oude Veghelsedijk, Derptweg.

Regionaal milieubedrijf

Aan het Regionaal Milieubedrijf wordt opdracht verleend voor het opstellen van een integraal handhavingsplan, -programma en kwaliteitssysteem.

Basisvoorzieningen

De commissie heeft basisvoorzieningen geformuleerd die voor de inwoners van de gemeente Bernheze noodzakelijk zijn. Zonder een minimum aanbod van voorzieningen is de kans aanwezig dat de sociale betrokkenheid en binding met de omgeving gaat afnemen. De commissie gaat er niet vanuit dat elke kern, hoe klein ook, alle voorzieningen zou moeten hebben. Dat is organisatorisch en financieel niet haalbaar. Het college van burgemeester en wethouders

heeft haar reactie gegeven op de notitie Minimum Voorzieningenniveau dat is opgesteld door de commissie maatschappelijke zaken. De notitie en reactie zijn samengevoegd tot een notitie Minimum Voorzieningenniveau Bernheze, november 2005.

Geboortekoffer

Op basis van de evaluatie kan geconcludeerd worden dat de geboortekoffer gecontinueerd wordt en de inhoud van de geboortekoffer sterk verbeterd. Eind 2007 worden de inhoud en de procedures rondom de geboortekoffer geëvalueerd. Op basis van deze evaluatieresultaten wordt een besluit genomen over de continuering na 2008 van de geboortekoffer in Bernheze. De overeenkomst wordt anders stilzwijgend voor een periode van vijf jaar verlengd.