Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 december 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 6 december 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om vergunning voor het gebruik van een tent waarin meer dan 50 personen gelijktijdig in kunnen verblijven (brandveiligheid gebruik inrichting) door R. Sluijk ondernemer van Café De Kazerne te Abcoude ten behoeve van een feest tijdens de viering van oud en nieuw in de nacht van 31 december 2005 op 1 januari 2006. Tevens wordt er een melding gemaakt van het houden van een incidentele festiviteit tijdens deze viering. Toelichting:
Op 10 november 2005 is een verzoek van de heer R. Sluijk ingekomen voor het mogen plaatsen van een tent aan de achtergevel van café De Kazerne in de nacht van 31 december 2005 op 1 januari 2006. Voor deze tent is een tijdelijke gebruiksvergunning brandveilig gebruik op basis van de Brandbeveiligingsverordening 1993 nodig. Tevens wordt er een melding gemaakt van een incidentele festiviteit. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen voor het mogen plaatsen van een tent. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het plaatsen van de tent en de ontvangst van de melding incidentele festiviteit bevestigen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Benoeming plaatsvervangend ombudsman met ingang van 1 januari 2006. Toelichting:
Op 1 januari 2006 treedt de Wet extern klachtrecht (Wek) in werking. In het kader van deze wet moet elke gemeente per 1 januari 2006 een gemeentelijke ombudsman en tevens een plaatsvervanger benoemen en beëdigen. Op 20 oktober 2005 heeft de gemeenteraad besloten de Utrechtse ombudsvoorziening in te stellen als externe klachtenvoorziening per 1 januari 2006 en mevrouw mr. M.E.T. Schellekens te benoemen als ombudsman voor de gemeente Abcoude per 1 januari 2006 tot en met 31 december 2011. In dit advies wordt voorgesteld een plaatsvervangend ombudsman te benoemen en te beëdigen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de raad voor te stellen mevrouw mr. C.F. Feith-Hooijer te benoemen als plaatsvervangend ombudsman voor de gemeente Abcoude per 1 januari 2006 tot en met 31 december 2011.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Verzoek om vrijstelling voor het tijdelijk instand houden van de zonder vergunning gebouwde overkapping op het perceel Jacob van Gaesbeeklaan 14 te Abcoude. Toelichting:
De overkapping staat op de bestemming Tuinen. Op als zodanig bestemde gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen en geen overkappingen zijnde, worden gebouwd. Gezien het standpunt van de gemeente om geen bergingen in de voortuin toe te staan heeft de aanvrager verzocht om het bouwwerk in stand te mogen houden middels een tijdelijke vergunning. In casu kan een tijdelijke behoefte niet worden aangetoond. Ambtelijk advies:

- Geadviseerd wordt geen medewerking te verlenen aan een tijdelijke vergunning een tijdelijk gebruik/behoefte niet kan worden aangetoond.

- Aanvraagster middels brief hiervan op te hoogte brengen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Principe verzoek tot het bouwen van een berg-/stallingsruimte op het perceel Winkeldijk 30a, camping Ons ideaal.
(Aangehouden 1-11 j.l.)
Toelichting:
Ten behoeve van het beheer en onderhoud van de camping is het noodzakelijk een berging- annex stallingruimte te hebben. De huidige zeecontainers die voor dit doel werden gebruikt zullen worden verwijderd. Het principe verzoek past niet in het geldende bestemmingsplan. De situering van het gebouw past wel in de situatie op basis waarvan een vrijstelling is verleend voor de herstructurerering en het vergroten van het aantal standplaatsen op de camping. In de directe omgeving zijn meer hooibergachtige gebouwen opgericht voor berging of zwembad. Ambtelijk advies:
Medewerking verlenen door toepassing van artikel 19, lid 1 WRO. De raad voorstellen te verklaren dat een bestemmingsplan in voorbereiding is en het verlenen van de vrijstelling aan uw college te delegeren.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Het verzoek tot vervanging van de stacaravans door chalets op de camping Ons Ideaal aan de Winkeldijk 30A te Abcoude.
Toelichting:
Chalets kunnen, gezien de hierop betrekkinghebbende jurisprudentie niet worden aangemerkt als caravans en zijn daarom vergunningplichtig. Vergunningplichtige recreatieonderkomens passen niet in het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied en zijn ook in strijd met de agrarische bestemming van het geldende bestemmingsplan. Er zijn geen zwaarwegende argumenten aan te voeren die het weigeren van de gevraagde medewerking rechtvaardigen. Verwezen wordt verder naar bijgevoegd raadsvoorstel en -besluit met daarin een regeling voor de openingstijden. Ambtelijk advies:
Medewerking verlenen door toepassing van artikel 19, lid 1 WRO. De raad voorstellen te verklaren dat een bestemmingsplan in voorbereiding is en het verlenen van de vrijstelling aan uw college te delegeren.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Met dien verstande, dat:
- het college nauw betrokken wil worden bij de vormgeving van de chalets;
- betrokkene gewezen moet worden op het OZB-plichtig zijn van de chalets;
- duidelijke voorwaarden moeten worden gesteld c.q. vooraf garanties moeten worden gegeven, dat permanente bewoning niet is toegestaan.

---


4. Principebesluit vestiging kantoren op bedrijventerrein De Bovenkamp nummer 5 en 7, mits zij voldoen aan voorwaarden.
Toelichting:
Er zijn twee verzoeken van ondernemers om een kantoor of kantoor/bedrijf te vestigen op Bovenkamp
5 en 7. Het bestemmingsplan schrijft een bedrijfsbestemming voor. De ondernemers verzoeken de gemeente om mee te werken aan het mogelijk maken hiervan. Dat betekent een bestemmingswijziging. Stedenbouwkundig bureau VHP adviseert een positieve houding richting de vraag vanuit economisch perspectief en vanuit vernieuwing van de Bovenkamp. Om medewerking te kunnen verlenen moeten de ondernemers een voorstel indienen wat het plan precies behelst, qua functies, vloeroppervlak, parkeren.
Ambtelijk advies:
In principe medewerking verlenen aan ondernemers voor het vestigen van een kantoor of kantoor/bedrijf op Bovenkamp 5 en 7, mits zij voldoen aan bepaalde voorwaarden zoals parkeren van medewerkers én bezoekers op eigen terrein en verbeteren van de representativiteit van ´t pand. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W staan in beginsel positief tegenover een gemengd gebruik doch menen dat er een algehele beleidsvisie over het gebruik en de bestemming van de Bovenkamp moet komen. Wethouder Van den Heerik initieert de totstandkoming van de visie inclusief randvoorwaarden. Het stuk wordt derhalve aangehouden.
5. Verzoek vergoeding planschade Zegge 30, Dotter 59 en Dotter 63 te Abcoude. Toelichting:
Op 27 mei, 6 juni, 7 juli 2005 zijn verzoeken om planschadevergoeding ingekomen van Juridisch Adviesbureau Ruimtelijke Ordening Maat & Ruijgrok namens de bewoners van Zegge 30 en Dotter 59 en 63. Verzoekers stellen planschade te lijden als gevolg van vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Fluitekruid-Noord. D.d. 28 november 2005 is het advies van de planschade- beoordelingscommissie ingekomen. De planschadebeoordelingscommissie adviseert in alle gevallen planschade toe te kennen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de gemeenteraad te verzoeken de schadevergoeding vast te stellen overeenkomstig de adviezen van de schadebeoordelingscommissie en als uiterlijke uitbetalingsdatum vast te stellen 9 maart 2006.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden en betrokken bij de afwikkeling van de andere planschadezaken. Spoed is geboden i.v.m. het betalen van wettelijke rente. Wethouder Van den Heerik rapporteert zo snel mogelijk richting college.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Samenwerking rechtmatigheid.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met de samenwerking op het gebied van rechtmatigheid met de gemeenten Oudewater, Loenen en Breukelen en daar Haute Finance B.V. als ondersteunend adviesbureau voor in te schakelen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Vaststelling ontwerpprogramma en overzicht 2006 voorzieningen huisvesting onderwijs (vervolg).
Toelichting:
In overeenstemming met hetgeen eerder door mij is gesuggereerd, blijkt de capaciteit van de Paulusschool 1 lokaal minder dan aanvankelijk is aangenomen. Een in het kader van het programma
2004 door de raad genomen besluit is op een andere wijze uitgevoerd, waardoor de feitelijke uitbreiding slechts 1 in plaats van 2 lokalen is geweest. Het huisvesten van leerlingen van de Piusschool in het gebouw van de Paulusschool is derhalve geen optie. Ook het beter reguleren van leerlingen geeft voor het schoolbestuur voor de korte termijn problemen. Huisvesting in een leegstaand lokaal van CNS Abcoude geeft slechts 1 jaar soulaas en is voor de lange termijn geen optie. Ambtelijk advies:

- Het programma onderwijshuisvesting wordt aan de raad ter vaststelling aangeboden in zijn vergadering van 22 december 2005, met dien verstande dat een extra lokaal (tijdelijke voorziening) alsnog wordt geplaatst op het programma 2006, alsmede:
- Indien zulks om procedurele redenen niet tot de mogelijkheden behoort, wordt voorgesteld om de aanvraag alsnog door de raad te laten afwijzen op 22 december a.s. bij de vaststelling van het programma en op basis van voortschrijdend inzicht om het lokaal alsnog toe te wijzen en de raad op 7 februari a.s. daartoe te laten besluiten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 20 december 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 december 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen en vergroten garage/berging, Groeneveltstraat 10, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening jo artikel 20 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstelling om voornoemd bouwplan mogelijk te maken:
a. het bouwplan publiceren in de VAR,
b. het bouwplan gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen, kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 7-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Kapvergunningaanvraag 2 linden, 1 els, 1 berk, 1 es en 1 esdoorn i.v.m. herinrichting stationsgebied Hollandse Kade te Abcoude.
Toelichting:
Op 20 oktober 2005 is een aanvraag kapvergunning ingekomen voor 2 linden, 1 els, 1 berk, 1 es en 1 esdoorn i.v.m herinrichting stationsgebied Hollandse Kade te Abcoude. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4.3.3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 2 linden, 1 els, 1 berk, 1 es en 1 esdoorn. Mandaatbesluit d.d. 2-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 1 berk, erfscheiding achtertuinen W. van Abcoudelaan en ´t Markvelt
12.
Toelichting:
Op 19 oktober 2005 is een aanvraag kapvergunning ingekomen voor 1 berk, erfscheiding achtertuinen Willem van Abcoudelaan 8 en ´t Markvelt 12. De boom is te groot voor zijn standplaats. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4.3.3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Het hoofd buitendienst A. Bakker heeft positief geadviseerd. Na publicatie in de VAR van 27-10-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 berk, erfscheiding achtertuinen W. van Abcoudelaan en ´t Markvelt. Mandaatbesluit d.d. 2-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kapvergunningaanvraag 1 cypres, Zilverschoon 69. Toelichting:
Op 24 oktober 2005 is een aanvraag kapvergunning ingekomen voor 1 cypres, Zilverschoon 69. De cypres gaat steeds schever staan waardoor er gevaar dreigt van omwaaien. Het hoofd buitendienst A. Bakker heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4.3.3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 27-10-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 cypres, Zilverschoon 69. Mandaatbesluit d.d. 2-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---