Gemeente Haarlem


PERSBERICHT


Haarlem, 26 oktober 2005


Kersttoer Cor Bakker & Friends met Madeline Belle en Tania Krosss


Vanwege het grote succes van vorig jaar met het kerstconcert Cor Bakker & Friends organiseert de Stichting Organisatie Bijzondere Concerten dit jaar een kersttoer. Er zijn drie spetterende Kerstconcerten van Cor Bakker & Friends in de mooiste kerkgebouwen van Nederland.

Cors gasten zijn dit jaar niemand minder dan Laura Fygi, Madeline Bell, Philippe Elan, Josee Koning, Tania Kross en de beste lokale amateurkoren. In Haarlem is dat natuurlijk het befaamde Kathedrale Koor St Bavo, in Rotterdam is dat het Rotterdams Jongenskoor en in Groningen het Groninger Kinder & Jeugdkoor. Tijdens alle drie de concerten is de jonge Haarlemse close harmonie groep "Zo gewoon" ook van de partij.

Alle artiesten worden deze avond begeleid door een 5-mans orkest onder leiding van Cor Bakker aan de vleugel. De stichting heeft wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou ook kunnen contracteren. Een virtuoos die een mooie aanvulling op het programma biedt. Opnieuw is deze kersttoer in ieder opzicht een bijzonder initiatief.

De drie locaties zijn:
13 december - Haarlem, Kathedrale Basiliek St. Bavo, aanvang 20.00 uur
15 december - Rotterdam, Laurenskerk, aanvang 20.00 uur
23 december - Groningen, Martinikerk, aanvang 20.00 uur

Kaarten voor het kerstconcert zijn vanaf heden te reserveren op de website van de Stichting Organisatie Bijzondere Concerten www.stobc.nl