KNMG

Discussieavond 'Feedback geven en ... nemen', georganiseerd door KNMG-afdeling Gouda e.o. en KNMG District Alpen-Gouda-Leiden Datum13-12-2005 t/m 13-12-2005
Geaccrediteerd?is aangevraagd voor huis- en bedrijfsartsen LocatieSportCity Gouwe Inn, Gouda
Op 13 december a.s. organiseren KNMG-afdeling Gouda e.o. en KNMG-district V (Alphen-Gouda-Leiden) een discussieavond met als thema 'Feedback geven en ...nemen!'. Voorkom disfunctioneren door periodieke intercollegiale evaluatiegesprekken. Het functioneren en disfunctioneren van artsen is tegenwoordig vaak het onderwerp van gesprek. Iedereen is het erover eens dat het voor alle betrokkenen van belang is het functioneren van collegae bespreekbaar te maken. Functionerings- en beoordelingssystemen doen voorzichtig hun intrede. Maar waarom beginnen we niet eenvoudig? Een heel effectieve manier om tijdig het functioneren bespreekbaar te maken, al ver voordat het echt problematisch wordt, is elkaar feedback geven in de dagelijkse praktijk. Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat het escaleert? Hoe zorg je dat de boodschap goed overkomt? Deze avond biedt u de handvatten.
In een verticale organisatie (dienstverband) zijn functionerings-gesprekken een vanzelfsprekendheid maar de zelfstandig werkende artsen hebben zoiets nog niet. Elders in Nederland (Maaslandziekenhuis, Sittard) is men al een tijdje goed bezig met intercollegiale evaluatiegesprekken. Wij denken dat wij in ons district hier ook naar toe moeten, en dat geldt niet alleen voor de specialisten in de perifere ziekenhuizen, maar ook voor de huisartsen! PROGRAMMA:
18.30 uur Soep en broodjes
19.25 uur Inleiding Astrid van der Sanden
Voorzitter KNMG-afdeling Gouda e.o.
19.30 uur Peter Lens: "Laat het zover niet komen"
Dr P. Lens is huisarts, bestuurslid van KNMG district II Spaarne & Amstel, en houdt zich op veel manieren bezig met disfunctioneren, onder andere als redacteur van het boek "Over de schreef".
20.00 uur Hemmo Huijsmans: "Geven en nemen. Collega's in het nieuwe zorgstelsel"
Ir. H. Huijsmans is adviseur en partner bij DamhuisElshoutVerschure organisatieadviseurs. Huijsmans traint, adviseert, publiceert en krijgt zelf ook wel eens feedback.... Zie zijn artikel "Geven en nemen" in Medisch Contact van 14 januari 2005.
20.30 uur Dingeman Swank: "Kwaliteitsbevordering door beter persoonlijk functioneren"
Chirurg dr D.J. Swank is niet alleen bekend door zijn promotieonderzoek over nepoperaties voor verklevingen in de buik, maar wil als stafvoorzitter ook in het Groene Hart Ziekenhuis de periodieke intercollegiale evaluatiegesprekken introduceren.
21.00 uur Algemene discussie geleid door Eliane Thewessen Mevrouw E.A.P.M. Thewessen, arts-microbioloog, is lid van de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis. Vorig jaar was zij nog voorzitter van de Medische Staf. 21.30 uur Borrel en hapjes. "Al een begin maken met elkaar feedback geven?" Accreditatie voor huisartsen en bedrijfsartsen is aangevraagd!

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Introducés zijn welkom. Aanmelden kan per e-mail aan: secretaris@knmg-district-5.nl. Het initiatief lag bij het bestuur van de Afdeling Gouda en het werd een gezamenlijk project met District V (Gouda-Alphen-Leiden). Locatie:
SportCity Gouwe Inn
Groenhovenpark 1
2803 PH Gouda
telefoon: 0182 - 69 34 34
Informatie:
KNMG-District Alphen-Gouda-Leiden
website: http://www.knmg-district-5.nl
Secretaris: R.V.G. Luining
E-mail: secretaris@knmg-district-5.nl