Ingezonden persbericht

Felix & Sofie -filosofisch cafe

Over kinderfilosofie, beroepseer en beroepszeer

AMSTERDAM, 20051114 -- Dinsdag 13 december vanaf 21:00 in het Plantage Cafe (plantage parklaan 36). toegang: gratis


Column - twee leerlingen van basisschool de Zevensprong uit BoColumn - twee leerlingen van basisschool de Zevensprong uit Boskoop luiden op filosofische wijze de avond in.

Wat is kinderfilosofie? - een dubbelinteriew met Menno Lievers en Rob Bartels
Hoewel Menno Lievers zich normaliter toelegt op de taalfilosofie, publiceerde hij in 2003 Dat is waar, een systematische inleiding in filosoferen voor kinderen en hun ouders. Rob Bartels onderzoekt sinds het begin van de jaren '90 het filosoferen met kinderen in de praktijk. Hij is verbonden aan het Centrum voor kinderfilosofie van de hogeschool InHolland in Alkmaar en geeft les op een jenaplanschool.
Beiden zullen op eigen wijze een antwoord proberen te geven op vraag naar wat kinderfilosofie is of zou moeten zijn.
Interview: Lisa Doeland

Hoe managers het beroep bezeren- een interview met Ad Verbrugge
De filosoof Ad Verbrugge schreef dit voorjaar een baanbrekend artikel in het NRC-Handelsblad "Het procesdenken van de manager berooft de wereld van zijn bezieling". Hij beschrijft hierin hoe de oprukkende management-cultuur de beroepseer aantast. Het is niet langer de vakkenis die centraal staat, maar de competenties en die hebben met de specefieke vakgebieden niets van doen. Een bewerking van dit artikel werd opgenomen in de bundel Beroepszeer.




Felix & Sofie